Μετά το βατερλώ στο Παρίσι έρχεται ο πιο σκληρός χειμώνας από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο - OlaDeka

Μετά το βατερλώ στο Παρίσι έρχεται ο πιο σκληρός χειμώνας από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Μετά το βατερλώ στο Παρίσι έρχεται ο πιο σκληρός χειμώνας από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Eρχεται ο πιο σκληρός χειμώνας από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ψωροκώσταινα, κυριολεκτικά στον αέρα με ένα δημοσιονομικό κενό 11,5 δις, (μόνο για το 2015 όπως είχε διαγνώσει το ΔΝΤ), αναζητεί τρόπους να αποφύγει τον εφιάλτη της απόλυτης χρεοκοπίας. Προσθέστε ότι το 2020 λήγουν ομόλογα 20 δις!

Το ταξίδι στο Παρίσι αποδεικνύεται βατερλώ και ήδη οι Λαζαρίδης-Παπασταύρου χρεώνουν στον Γκίκα Χαρδούβελη την συντριβή- με το επιχείρημα ότι γκρέμισε τις κόκκινες γραμμές πριν καν η ελληνική αποστολή πατήσει το πόδι της στο Παρίσι.

Κι ενώ οι ελληνίδες νοικοκυρές είχαν βγει στα πλυσταριά έτοιμες να υποδεχθούν, με τις γαλανόλευκες σημαίες να κυματίζουν τους σκληροτράχηλους διαπραγματευτές μας εκείνοι παραδόθηκαν αμαχητί. Πάνω που ετοιμαζόμασταν να γκρεμίσουμε τα τείχη μια και με τόσο γενναίους άνδρες δεν τάχουμε ανάγκη ήρθε η πανωλεθρία.

Το ταξίδι στο Παρίσι λειτουργεί πλεον σαν το βούτυρο σε έναν παρά φύση βιασμό που θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα.

Οπως αναφέρει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σε παρισινό τοίχο προσέκρουσαν οι προτάσεις της κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια», καθώς η τρόικα εξέφρασε σοβαρές αντιρρήσεις παραπέμποντας το θέμα για την αξιολόγηση στην Αθήνα. Αμετακίνητοι οι δανειστές και για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Στο 1,3 δισ. ευρώ είναι η διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για το ύψος του δημοσιονομικού κενού, βάζοντας έτσι φρένο και στις φοροελαφρύνσεις. Σε αδιέξοδο το μέγαρο Μαξίμου καθώς ήθελε να πάρει, έστω και προσωρινά, το «πράσινο φως» από τους επικεφαλής των ελεγκτών της τρόικας, ώστε ο Α. Σαμαράς να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις στη ΔΕΘ το Σάββατο.

Είναι τόσο βαριά η ατμόσφαιρα στην ελληνική αποστολή που οι μισοί δεν μιλιούνται με τους άλλους μισούς όταν βρίσκονται εκτός των διαπραγματεύσεων. Ο Σαμαράς μετάνιωσε πικρά για την επιλογή Χαρδούβελη αλλά τώρα είναι αργά, δεν έχει πολλά περιθώρια κινήσεων. Αν τον αντικαταστήσει θα προκληθεί πανικός εντός και εκτός της χώρας.

Ετοιμασθείτε για έναν χειμώνα που όμοιό του δεν θάχουμε ξαναζήσει.

Οι μόνοι που δείχνουν να απολαμβάνουν τις βόλτες στο Σηκουάνα είναι οι πασόκοι Πρωτόππαπας και Πιερακάκης. Ο Χρήστος διηγείται στον Κυριάκο ιστορίες από τότε που ήταν ατρόμητος συνδικαλιστής και υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας. Του εξιστορεί το σπουδαίο έργο που άφησε παρακαταθήκη στη χώρα και στην πολιτική ζωή. Ο Κυριάκος τον παρακολουθεί δήθεν με θαυμασμό για να την του προκαλέσει ψυχολογικά.

ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria