Τα κατάφερε στο Ζάππειο ο Βενιζέλος, από το 7% πάει «σφαίρα» στο 2% - OlaDeka

Τα κατάφερε στο Ζάππειο ο Βενιζέλος, από το 7% πάει «σφαίρα» στο 2%

Τα κατάφερε στο Ζάππειο ο Βενιζέλος, από το 7% πάει «σφαίρα» στο 2%

Ένας αυθεντικός Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα του Ζαππείου και της παρωδίας εορτασμού της 3ης Σεπτέμβρη, έθεσε εκτός ΠΑΣΟΚ όσους τον αποδοκίμασαν τη Δευτέρα, δηλαδή από το 7% που έπιασε στις τελευταίες εκλογές, πάει με τα γκάζια στο 2% του… ΚΟΔΗΣΟ, που τον ξέρει και τον… εμπιστεύεται. Πάντως αυτή τη στιγμή, ο μεγάλος ηγέτης, έχει -σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO- ένα 4,3% όλο δικό του!

Εάν από αυτό το 4,3% έθεσε την Τετάρτη εκτός… παράταξης (σχήμα λόγου παράταξη) και το 2% που θεωρεί ακόμα τον Γιωργάκη αρχηγό, να το 2% που λέγαμε…

Αναλυτικά στα της ομιλίας, δηλαδή στον φανταστικό κόσμο του Ευάγγελου Βενιζέλου, η σημερινή επέτειος ήταν μια ωραία ευκαιρία συσπείρωσης των δυνάμεων της παράταξης (του 2%), όπως τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του στην εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ευχαρίστησε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για την παρουσία του και τον ουσιαστικό χαιρετισμό, που, όπως είπε, απηύθυνε, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου, δηλώνοντας όμως βέβαιος πως «είναι ψυχικά εδώ σήμερα μαζί μας». Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος ψυχικά μπορεί να βρίσκεται σε διάφορα σημεία του κόσμου παράλληλα, γιατί όχι και στο Ζάππειο…

Απαντώντας στις αποδοκιμασίες που δέχθηκε κατά την εκδήλωση της Δευτέρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε εκτός… αποκόμματος τους αντιφρονούντες! Διότι στον φανταστικό κόσμο του Ευάγγελου Βενιζέλου, όποιος μας αποδοκιμάζει πρέπει να φεύγει.

«Προχθές τη Δευτέρα μίλησα για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά χάθηκαν αυτά που είπα μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, χάθηκαν μέσα σε συμπεριφορές που προσβάλουν την παράταξη (σ.σ. επιμένει και αποκαλεί παράταξη το απόκομμα, δεν είναι θεαματικό;) … Δεν έχουμε καμία σχέση, ηθική και πολιτική, με τα φαινομενα αυτά … δεν ανήκουν στην παράταξη».

Βεβαίως και η παράταξη, δηλαδή ο δημοκρατικός λαός, είναι της άποψης ότι ούτε ο Βενιζέλος ανήκει στην παράταξη, γι” αυτό και δεν τον ψηφίζουν. Προτιμά ο δημοκρατικός λαός να κάνει τον Τσίπρα πρωθυπουργό από το να έχει τον Βενιζέλο να μιλά εξ ονόματος της παράταξης.

Συνεχίζοντας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μας κάλεσε όλους να συμπάσχουμε μαζί του, με τα κραξίματα που ακούει και ότι «δεν με αφορούν προσωπικά, μετείχα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να δώσω ένα μήνυμα συστράτευσης. Επιτελώ το καθήκον εξαντλώντας τα περιθώρια της δικής μου αντοχής και ανοχής». Είδατε βρε ανάγωγοι, ο άνθρωπος εξαντλεί την αντοχή και την ανοχή του, αλλά την Τετάρτη σας διέγραψε, διότι δεν έχει άλλη ανοχή και αντοχή, δεν είναι καλά λέμε, υποφέρει ο άνθρωπος…

Αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε πως «τα παιχνίδια με τους θεσμούς απαγορεύονται και όταν γίνονται τιμωρούνται» και τόνισε πως ο τόπος μπορεί να πορευτεί μέσα από την αποκατάσταση της εθνικής ενότητας. Βεβαίως παρέλειψε να αναφερθεί στα άλλα παιχνίδια με τη Δημοκρατία, όπως πώς γίνεται μια συγκυβέρνηση του 30% αθροιστικά να κυβερνά το 70% του ελληνικού λαού που δεν τη θέλει. Αυτή τη λεπτομέρεια την προσπέρασε, ότι δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση ούτε ο ίδιος, ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε και οι δύο μαζί, δεν υπάρχει ως θέμα… Το εάν θα εκλεγεί ή όχι διακοσμητικός Πρόεδρος Δημοκρατίας είναι το μέγα θεσμικό ζήτημα.

Επίσης πρόσθεσε, ότι πρόθεσή του είναι η συνεργασία των προοδευτικών, υπεύθυνων δυνάμεων, ενώ επανέλαβε πως «η δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι συμπλήρωμα κανενός, είναι ο τρίτος πόλος, είναι η λύση που εγγυάται την ασφαλή πορεία του τόπου».

Εμ, έτσι είναι αυτά. Ένα κόμμα – κίνημα που ήταν κάποτε ο τρίτος δρόμος, έγινε τώρα ο… τρίτος πόλος και είναι και υπερήφανοι για αυτή την κατάντια και τη διαφημίζουν ως δήθεν κάποιο κατόρθωμα. Πώς δεν έπεσε το κάδρο του Ανδρέα να τον πλακώσει, πληροφορίες λένε ότι το είχαν καρφώσει καλά, για κάθε ενδεχόμενο.

tribune
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria