Επιστολή προς ΥΠΠΑΤ για αποζημιώσεις πληγέντων από τον Καταρροϊκό Πυρετό, από τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς - OlaDeka

Επιστολή προς ΥΠΠΑΤ για αποζημιώσεις πληγέντων από τον Καταρροϊκό Πυρετό, από τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Επιστολή προς τον  Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ.κ. Γεώργιο Καρασμάνη και Πάρι Κουκουλόπουλο, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, προκειμένου να

υπάρχει μέριμνα για την άμεση οικονομική αποζημίωση των κτηνοτρόφων που έχουν πληγεί από τον Καταρροϊκό Πυρετό. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους Βουλευτές του Νομού Καστοριάς.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

κ. Υπουργέ,
Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, η οποία βρίσκεται ολόκληρη ως νομός  σε ζώνη ελέγχου, έχει εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα θετικά  στον Καταρροϊκό Πυρετό σε εκτροφές της Π.Ε. Καστοριάς.
Με γνώμονα την διαχείριση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, λόγω της διασποράς των κρουσμάτων (όλη η Π.Ε. Καστοριάς, πλην του Γράμμου και του Τριλόφου περιλαμβάνεται στη ζώνη ελέγχου) και της κλινικής εικόνας  των θετικών εκτροφών (μεγάλος αριθμός νοσούντων ζώων, με έντονα συμπτώματα), την έκδηλη ανησυχία των κτηνοτρόφων που βλέπουν το ζωικό τους κεφάλαιο να μειώνεται, αιτούμαστε να μεριμνήσετε για την άμεση οικονομική αποζημίωση των κτηνοτρόφων με την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας (θανάτωση & καταστροφή των ασθενών ζώων).
                                                   Με ιδιαίτερη τιμή,
                                                           Ο Αντιπεριφερειάρχης  Καστοριάς                                              
                                                                  

                      Δημήτριος Σαββόπουλος
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria