ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ! - OlaDeka

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ!

Μια πραγματικά απίστευτη περιπέτεια έζησε πριν από λίγες ημέρες ένας 39χρονος κτηνοτρόφος από τους Λικνάδες του Δήμου Βοϊου!
Όπως ανέφερε στο Kozanimedia o Φ.Β., επιστρέφοντας με το κοπάδι του στο χωριό, περί τις 9.45 το βράδυ, διέκρινε μέσα στα πρόβατα ξαφνικά
έναν μεγάλο σκουρόχρωμο όγκο.

 Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κατάλαβε πως πρόκειται για αρκούδα, η οποία είχε προφανώς ως στόχο τα πρόβατα του, με τον ίδιο να επιχειρεί να φωνές να τη διώξει. Τότε εκείνη τον πλησίασε και όρμηξε κατά πάνω του!

Σύμφωνα με τον 39χρονο, ο ίδιος προσπάθησε να σωθεί και κατάφερε ένα χτύπημα με το πίσω μέρος τσεκουριού που είχε μαζί του, κάνοντας το μεγάλο ζώο να τραβηχτεί προς τα πίσω αρχικά.

 Όμως η αρκούδα επέμεινε και του κατάφερε ένα χτύπημα-δάγκωμα στον μηρό,(σ.σ. το oladeka έχει πληροφορίες για πολλαπλά τραύματα σε πολλά σημεία του σώματος με αποτέλεσμα την πολυήμερη παραμονή του θύματος στο νοσοκομείο) με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει, πριν αποχωρήσει οριστικά!

Ο κτηνοτρόφος οδηγήθηκε στη συνέχεια στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου και νοσηλεύτηκε για δυο ημέρες, με το πόδι του να φέρει ακόμη τραύματα και να είναι «μπανταρισμένο» με γάζες, με τον ίδιο να τονίζει πως η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη, καθώς ο πληθυσμός των αρκούδων έχει αυξηθεί και, καθώς δε βρίσκουν εύκολα τροφή, κατεβαίνουν ακόμη και μέσα στα χωριά του Βοΐου

σ.σ. Ο κτηνοτρόφος όταν αντίκρισε την αρκούδα προσπάθησε να τη διώξει ορμώντας πάνω της με τσεκούρι καταφέρνοντας της χτύπημα. Αυτό εξαγρίωσε το ζώο το οποίο έγινε πολύ βίαιο και τον δάγκωσε σε πολλά σημεία κυρίως των ποδιών του από τα οποία τον έσερνε για πολλά μέτρα με σκοπό προφανώς να τον απομονώσει και να τον αποτελειώσει. Εκείνο που έσωσε τον βοσκό ήταν τα σκυλιά του κοπαδιού που τελικά έκαναν την αρκούδα να τα παρατήσει αφήνοντας αιμόφυρτο τον κτηνοτρόφο.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria