Η LADY GAGA ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΓΟΥΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΥΝΑΡΑΔΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΟΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ - OlaDeka

Η LADY GAGA ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΓΟΥΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΥΝΑΡΑΔΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΟΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ

H Lady Gaga φοράει και πάλι γούνα σε δημόσια εμφάνιση στο Τορόντο

Παρά το ρίσκο που φορτώνεται  υποστηρίζοντας (για δικούς της λόγους) τη γούνα η μοναδική και ταλαντούχα σταρ, συνεχίζει απτόητη να τη φορά σε δημόσιες εμφανίσεις της κάνοντας τους ανα τον κόσμο δήθεν ζωόφιλους να βγάζουν σπυράκια.

Η Lady Gaga είναι ένα από τα πιο προβεβλημένα και πολυσυζητημένα πρόσωπα του πλανήτη. Star επικού βεληνεκούς με βήματα πολύ πιο μπροστά απ ότι περιμένει το ανταγωνιστικό της (αν υπάρχει τέτοιο) περιβάλλον. Είναι μια κατηγορία από μόνη της.

Αυτή η παγκόσμια χρυσή και θεότρελη περσόνα, αλλάζει κάθε δευτερόλεπτο εικόνα, διάθεση και mood. Είναι σταθερότατη όμως όσον αφορά τη θέση της για τη γούνα. Το αποδεικνύει κάθε λίγο. Ακόμη και όταν βρέθηκε για συναυλία στην Κοπεγχάγη, επισκέφθηκε φορείς και επαγγελματίες για να της ράψουν γουναρικό για τον…Fozzie το αγαπημένο της σκυλάκι (δείτε ΕΔΩ).

Ενώ λοιπόν υπάρχουν τόσες αντιξοότητες για τη γούνα παγκόσμια, βλέπουμε λαμπερές προσωπικότητες να φυλάνε Θερμοπύλες της γούνας και δεν είναι μόνο η Gaga. Έχουμε γράψει κατά καιρούς για την Rihanna, την Miley Cyrus, την Jennifer Lopez και άλλες διασημότητες που όσο παράξενο κι αν φαίνεται λειτουργούν θετικά για την Ελλάδα της γούνας (Σιάτιστα – Καστοριά). Αν με τη θεωρία του χάους και το πέταγμα της πεταλούδας δύναται να προκαλείται σεισμός στο Μεξικό, είναι πολύ πιο λογικό η υποστήριξη της γούνας από τους λαμπρούς αστέρες της showbiz να τονώνει τον κλάδο της γουνοποιίας και να ενθαρρύνει τους παραγωγούς της.

Από την άλλη όμως το ιδιότυπο contrast που επιχειρούμε να…φιλοτεχνήσουμε σήμερα σε αυτό το άρθρο μας,  παρουσιάζει την απέναντι πλευρά του (κρατώντας από τη θεωρία του χάους μόνο το χάος) που είναι όχι το Μεξικό αλλά το …Ελλάντα. Και ότι τρέχει αυτή την στιγμή στα υπόλοιπα θέματα της πολυβασανισμένης χώρας μας μοιάζει να βασιλεύει σε μικρογραφία (τηρουμένων των αναλογιών και ιδιαιτεροτήτων) στην περιοχή της Καστοριάς και της Σιάτιστας που είναι όπως όλοι γνωρίζουμε η κοιτίδα παραγωγής της Ελληνικής γούνας.

Οι γουνοποιοί συναγωνίζονται στο ποιος θα κάνει πιο πλούσιες τις δημοπρασίες,  ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο κτίριο (άσχετα αν το χρειάζεται τόσο μεγάλο και κοστοβόρο) ποιος θα βγάλει μεγαλύτερη παραγωγή,  ποιος θα «σκοτώσει» πιο γρήγορα τις τιμές και στη συνέχεια το μέλλον του κλάδου και του τόπου μας.

Και δεν σταματούν εκεί. Ενώ όλοι μαζί είναι μια χούφτα επιχειρηματίες, δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε για τα πιο απλά. Όσο μικρός είναι ο κλάδος σε επιχειρήσεις, τόσο μεγάλο είναι το χάσμα και η διαίρεση. Ο καθένας λειτουργεί απομονωμένος στο δικό του βασίλειο και βλέπει τους υπόλοιπους σαρκαστικά και εχθρικά.

Αυτό με τη σειρά του δημιουργεί σε ανώτερο επίπεδο διαίρεσης πολλούς και άνευ ισχύος φορείς. Σύνδεσμοι, κέντρα, ινστιτούτα, ομοσπονδίες, ομάδες, λόμπι συνθέτουν τον παραλογισμό της διάσπασης. Σκεφθείτε μόνο αυτό: Η Ελληνική γούνα κατέχει το πολύ ένα 5 με 10% της παγκόσμιας αγοράς (αυτό το δέκα το βάλαμε με αρκετή διάθεση χιούμορ) και εμείς αντί να διεκδικήσουμε το παραμικρό ποσοστό αύξησης του μεριδίου αγοράς, ενδιαφερόμαστε για το ποιος μεγάλος ή μικρός συνάδελφος γουναράς θα καταρρεύσει φέτος για να αισθανθούμε καλύτερα. Άσχετα με το αν πρέπει να ανησυχούμε με τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο σπίτι του γείτονα γιατί σε λίγο μπορεί να επεκταθεί και στο δικό μας!

Τι πρέπει να γίνει?

Ανάμεσα σε πολλά άλλα,  Συλλογικό πνεύμα – Marketing – Αλλαγή νοοτροπίας όσον αφορά στην ταυτότητα του exclusive προιόντος (δείτε τι γράφαμε πιο παλιά: Βέβαια εδώ εμείς θα υπενθυμίσουμε ότι στη γούνα δεν είναι χρυσός κανόνας ότι το καλό βρίσκεται στο πολύ. Η γούνα κατά τη γνώμη μας, χρειάζεται απεγνωσμένα marketing και branding. Όπως πολύ σωστά μας είπε ένα άνθρωπος του χώρου, αν ήταν έτσι και η Ferrari θα αύξανε την παραγωγή, θα μείωνε τις τιμές και θα περίμενε να βγάλει λίγα απ τους πολλούς.Το ίδιο ισχύει και για τα χρυσά κοσμήματα ή τα διαμάντια. Επειδή λοιπόν οι εταιρίες με διεθνή προσανατολισμό και exclusive προϊόντα δε γίνεται να λειτουργούν με τη λογική super market καλόν θα είναι κάποια στιγμή τουλάχιστον η νέα γενιά των επιχειρηματιών της γούνας να το καταλάβει και να λειτουργήσει ανάλογα.) και τοποθέτηση της γούνας εκεί που της αξίζει: στην κορυφή μαζί με τα διαμάντια, το χρυσό και τα ακριβά αυτοκίνητα.Δεκτές οι δικές σας προτάσεις…


Η Lady Gaga έτσι βλέπει τη γούνα. Εμείς?

Πέτρος Σμιξιώτης
Για το oladeka

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria