ΤΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:Η ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΣΠ - OlaDeka

ΤΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:Η ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΣΠ

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΕΙ Καστοριάς δεν έβαλαν για ψήφιση το παρακάτω ψήφισμα για την «μικρή ΔΕΗ» που έφερε το ΜΑΣ γιατί ήταν του ΜΑΣ! και γιατί δεν γνώριζαν τους όρους τις ιδιωτικοποίησης! Ότι δηλαδή μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των εργαζομένων  της ΔΕΗ και

του λαού, στην ίδια λογική με την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων του ευρομονόδρομου στα πλαίσια της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας. Μάλιστα οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ είπαν ότι δεν μας αφορά το θέμα!! Σαν να μην είναι άλλο ένα δυσβάσταχτο ήδη βάρος για τους σπουδαστές οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι σπουδαστές να βγάλουν τα συμπεράσματά τους να κάνουν στην άκρη τις συνδικαλιστικές παρατάξεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το ψήφισμα:
Η κυβέρνηση προχωράει αυτές τις μέρες το νομοσχέδιο για την “μικρή ΔΕΗ”, προωθώντας την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την πλήρη “απελευθέρωση” της αγοράς ηλεκτρική ενέργειας. 
 Η εμπειρία από την “απελευθέρωση” της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δείχνει πως για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ έρχεται μεγαλύτερη μείωση μισθών, χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας ( 8μηνα, 2μηνα ), αύξηση των εργατικών ατυχημάτων. Άλλωστε, η μεγάλη δεξαμενή ανέργων δίνει την δυνατότητα στον εργοδότη να επιλέγει τον πιο «ανταγωνιστικό», δηλαδή αυτόν που θα έχει την απαραίτητες δεξιότητες και θα είναι φθηνός. Όσο για τον υπόλοιπο λαό, όσο προχωρούσε η απελευθέρωση, η τιμή του ρεύματος αυξανόταν.
Παλεύουμε μαζί με τα ταξικά σωματεία,με τους εργάτες και το λαό διεκδικώντας:
• Καμία παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ενέργειας. Όχι στην πώληση ΑΔΜΗΕ και της «μικρής ΔΕΗ» Ενιαίος Κρατικός Φορέας Ενέργειας μέσα στον οποίο θα εντάσσεται και η ΔΕΗ και στόχο θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι του κέρδους. 
• Φθηνό ρεύμα για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. 
• Άμεση προκήρυξη θέσεων μόνιμης και σταθερής δουλειάς με βάση τις ανάγκες λειτουργίας Ορυχείων και σταθμών, μεταφοράς και εμπορίας. Κατάργηση του δουλεμπορίου των εργολαβιών. 
• Καμία σκέψη για παραπέρα μείωση μισθών. Υπογραφή Σ.Σ.Ε για τους εργαζόμενους στα οκτάμηνα και στις εργολαβίες στη βάση ίσης αμοιβής για ίση εργασία. 

• Άμεση λήψη μέτρων για επιτάχυνση των διαδικασιών μετεγκαταστάσεων. Μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria