Τα μινγκ στην παραλία και εμείς καμαρώνουμε! (Του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου) - OlaDeka

Τα μινγκ στην παραλία και εμείς καμαρώνουμε! (Του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου)

Τα μινγκ στην παραλία και εμείς καμαρώνουμε! (Του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου)

Με βαθιά θλίψη παρακολούθησα τις σχετικές φωτογραφίες και βίντεο που με διθυραμβικούς τόνους έπαιξαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα για το οποίο κανένας δεν μιλά. Τα μινκ είναι ένα « βιαίως προσαχθέν ζώο» από ένα άλλο οικοσύστημα στο δικό μας. Δεν είναι μια φυσιολογική εξέλιξη. Μου θυμίζει ένα παρόμοιο γεγονός με τους ψαράδες που έφερναν σουβενίρ από διάφορα μέρη ψάρια και τα έριχναν στην λίμνη. Μετά από λίγο καιρό παραπονιόταν ότι αυτά τα ψάρια (π.χ. ηλιόψαρα ) υπεραυξήθηκαν και δεν αφήνουν τα άλλα να αναπτυχθούν!!

Προφανώς εδώ θυμίζουν οι δράστες τον γυιό που σκότωσε τον πατέρα και μετά παραπονιόταν ότι ήταν ορφανός. Βέβαια ένας έκανε αυτήν την ανοησία μετά όμως την πλήρωσαν όλοι. Σε όλο τον κόσμο τα οικοσυστήματα είναι αντικείμενο πολύ σοβαρό να τα αφήνουν στον καθένα που επιθυμεί για προσωπικό γούστο να έχει ένα παράξενο ζώο-ψάρι-‘εντομο-φίδι και να το αφήσεις ελεύθερο.

Να επανέλθουμε στα μινκ. Τηρουμένων των αναλογιών τι θα λέγατε να φέρναμε μία τίγρη και να την αφήναμε ελεύθερη στο Γράμμο. Τι θα έτρωγε η τίγρη; Προφανώς επειδή θα βρισκόταν σε ξένο οικοσύστημα ότι κινούνταν και είχε κρέας! Εκεί που μεγάλωσε είχε επί χρόνια μία ομαλή εξέλιξη προσαρμοστεί στις εκεί συνθήκες και στην ανάλογη τροφή.

Μπορεί να μου πει κάποιος τι τρώνε τα μινκ; Και αυτά που τρώνε αυτά π.χ. ποντίκια κινδυνεύουν να εξαφανιστούν ή όχι; Και καλά θα μου πείτε σε πειράζει που εξαφανίζονται τα ποντίκια; Όχι εμένα αλλά τα υπόλοιπα ζωάκια που τρέφονταν με αυτά ναι! Όταν σπάσει ΑΛΛΥΣΙΔΑ του οικοσυστήματος και χαθούν οι κρίκοι της ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις την εξέλιξη.

Θεωρώ λοιπόν το θέμα αυτό επικίνδυνο και αφελές να παρακολουθούμε αδρανής το θέμα χωρίς αν χρειαστεί να το θεραπεύσουμε. Τα μινκ δεν ανήκουν σ΄αυτό το οικοσύστημα. Άλλο ελεγχόμενα στις φάρμες και άλλο ελέυθερα! Αν πολλαπλασιαστούν ανεξέλεγκτα εκτός από την παραλία θα επισκέπτονται και τις κουζίνες!! Αν κάποιος αρμόδιος έχει γνώσεις και άποψη διαφορετική να την ακούσω. Αν πειστώ αποσύρω αυτό το άρθρο. Δεν έχω καμιά διάθεση να στραφώ εναντίον οποιουδήποτε ζωντανού.

Ζω στην φύση στο βουνό και λατρεύω τα πάντα που « κινητά και ακίνητά του».Το μόνο που υπενθυμίζω είναι ότι είναι συνετό και φρόνιμο να ζούμε παράλληλα με το οικοσύστημα .Με σεβασμό .Να μην προκαλούμε ποτέ εμείς με τις ενέργειές μας βίαιες και ολέθριες ανατροπές! Θα το πληρώσουμε κάποτε!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria