ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ: Κινδυνεύουν με ισόβια για το δομημένο ομόλογο - OlaDeka

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ: Κινδυνεύουν με ισόβια για το δομημένο ομόλογο

Κινδυνεύουν με ισόβια για το δομημένο ομόλογο

Επτά χρόνια μετά την έναρξη της ποινικής διερεύνησης για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, που υπερκοστολογημένο φέρεται να κατέληξε σε ασφαλιστικά ταμεία, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκρινε ενόχους τους 13 από τους 14 κατηγορούμενους που ενεπλάκησαν στη διαδρομή του ομολόγου.

Η απόφαση του δικαστηρίου που δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ενόχους τους κατηγορουμένους για βαρύτατα
αδικήματα όπως εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην επιβολή ισοβίων αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα για χορήγηση ελαφρυντικών.

Μετά από πολύμηνη αποδεικτική διαδικασία το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΔΥ Αγάπιο Σημαιοφορίδη και τη διευθύντρια του Ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, τους πρώην υπεύθυνους του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γερ. Κονιδάρη, καθώς και τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνο Χρηστίδη όπως και τους εκπρόσωπους της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» (Γιώργο Αποστολίδη, και Θεόδωρο Πρινιωτάκη- ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης έχει αποβιώσει), τον υπεύθυνο της ΝΑΜ Γιώργο Παπαμαρκάκη και τα στελέχη της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλο και Αβραάμ Σαββίδη, όπως και το στέλεχος της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγο κατά περίσταση για τα εξής αδικήματα:

– απάτη από κοινού, απιστία στην υπηρεσία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή και εγκληματική οργάνωση.

Αντίθετα αποφάσισε πλήρη αθώωση του άλλοτε ειδικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιου Παπαδόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τους συνηγόρους υπεράσπισης να ζητούν την αναγνώριση ελαφρυντικών καθώς σε διαφορετική περίπτωση, επειδή οι κατηγορίες της απιστίας και της απάτης είναι με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νομού περί καταχραστών του δημοσίου, κάποιοι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ακόμα και την ποινή των ισοβίων.

www.capital.gr



UPD από defencenet:




Γλύτωσαν τα ισοβια οι 13 εμπλεκόμενοι για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ

Tην ενοχή όλων των κατηγορουμένων πλην του Ευγένιου Παπαδόπουλου αποφάσισαν οι δικαστές του τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων στην υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ που κατέληξε υπερτιμημένο σε ασφαλιστικά ταμεία αφού έκανε μερικές στάσεις σε χρηματιστηριακές εταιρείες όπως την «ΝΑΜ Χρηματιστηριακή» και στην «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή».
 
Για τους δικαστές πρέπει να κριθούν και οι δεκατρείς κατηγορούμενοι πρόεδροι ασφαλιστικών ταμείων και χρηματιστές για τα αδικήματα της απάτης, απιστίας, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και εγκληματικής οργάνωσης κατά περίσταση ενώ απάλλαξαν από την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία τον πρώην ειδικός γραμματέας απασχόλησης Ευγένιος Παπαδόπουλος
 
Αυτή την ώρα αγορεύουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζητώντας ελαφρυντικά προκειμένου να σπάσουν τα ισόβια αφού οι αποδιδόμενες στους κατηγορούμενους πράξεις είναι με το νόμο 1608 του 50 περί καταχραστών που επισύρει ισόβια κάθειρξη.
 
Ωστόσο οι κατηγορούμενοι γλίτωσαν τα ισόβια, καθώς το δικαστήριο αναγνώρισε για όλους το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου μετά από πρόταση του εισαγγελέα.
 
Η αναγνώριση του ελαφρυντικού σπάει τα ισόβια που επισύρει η επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών με την οποία βαρύνονται οι κατηγορούμενοι το δικαστήριο ωστόσο δεν έχει ακόμα αποφανθεί από το δικαστήριο.
 
 
Ενοχοι κρίθηκαν οι:
 
Γιώργος Αποστολιδης και Θοδωρος Πρινιωτακης, υπεύθυνοι της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή»
Γιώργος Παπαμαρκακης διευθύνων σύμβουλος «ΝΑΜ Χρηματιστηριακής»
Αγαπιος Σημαιοφορίδης πρόεδρος ΤΕΑΔΥ και Παναγιωτα Καραδήμα διευθύντρια του Ταμείου
Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γερασιμος Κονιδαρης του ΤΕΑΥΦΕ
Κωνσταντίνος Χρηστίδης, πρόεδρος ΤΕΑΟΚΑ
Χαραλαμπος Αδαμοπουλος και Αβρααμ Σαββιδης απο την JP Morgan
Νικος Μπουγος απο την Hypovereisbank
Δημήτρης και Αγγελος Λιάτης λογιστές.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria