Και Τώρα, Η Γη Όπως Φαίνεται Από Τον Διαστημικό Σταθμό, Σε Πραγματικό Χρόνο - OlaDeka

Και Τώρα, Η Γη Όπως Φαίνεται Από Τον Διαστημικό Σταθμό, Σε Πραγματικό Χρόνο

Ένα καινούριο πείραμα τρέχει τελευταία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Λέγεται High Definition Earth Viewing (HDEV), όπου ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με τέσσερις κάμερες HD τοποθετημένες έξω από το σταθμό, με θέα στη Γη. Με δεδομένη την έκθεσή τους στην ηλιακή ακτινοβολία, οι αστροναύτες έχουν
μια καλή ευκαιρία να μελετήσουν πώς επηρεάζονται από αυτή. Από την επίσημη περιγραφή της αποστολής πάντως, αυτό μοιάζει να είναι μία afterthought, με κύριο σκοπό της αποστολής να μπορούμε εμείς μέσω ίντερνετ να παρακολουθούμε το livestream, τι βλέπουν οι κάμερες τη στιγμή που το βλέπουν.

Live streaming video by Ustream



Analysis of the effect of space on the video quality, over the time HDEV is operational, may help engineers decide which cameras are the best types to use on future missions.

Αυτό σημαίνει ότι τις περισσότερες φορές βλέπουμε την μεγάλη μπλε σχεδόν-σφαίρα να περιστρέφεται αργά, μεγαλόπρεπα. Όταν ο Σταθμός βρίσκεται στη “σκοτεινή πλευρά” της Γης, δεν βλέπουμε και τόσο καλά, ενώ κάθε τόσο το σήμα αλλάζει από τη μία κάμερα στην άλλη και για λίγο διάστημα το livestream δείχνει γκρι. Having said that, ορίστε ένα βίντεο με highlights.

Video streaming by Ustream
Το πείραμα ξεκίνησε τον Μάρτιο, και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2015. Fun Fact: Συμμετείχαν και σχολεία, με μαθητές 9-12 ετών που σχεδίασαν τμήματα των κυκλωμάτων και του θερμομονωτικού περιβλήματος. Όλα αυτά υπό την αιγίδα του προγράμματος HUNCH(High Schools United with NASA to Create Hardware), και χάρη στο κάμποσο μεράκι μερικών καθηγητών φυσικής, υποθέτω.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria