ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ - OlaDeka

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Ο Δήμος Καστοριάς στο πλαίσιο του προγράμματος «Little big things in Europe and in our local communities (Μικρά μεγάλα πράγματα στην Ευρώπη και στις τοπικές μας κοινότητες)» διοργανώνει συνάντηση από τις 4 έως τις 8 Απριλίου 2014 με τη συμμετοχή

αντιπροσωπειών από τους δήμους Viroinval (Βέλγιο), Santa Venera (Μάλτα), Lousã (Πορτογαλία), Siderno (Ιταλία) και τον Σύνδεσμο Δήμων της περιοχής Locride (Ιταλία).

Το “Little big things in Europe and in our local communities” αποτελεί ένα θεματικό πρόγραμμα δικτύωσης, που αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Καστοριάς μεταξύ διαφόρων ευρωπαϊκών δήμων και ενώσεων τοπικών αρχών για την ενίσχυση της κοινωνικής-οικονομικής ανάπτυξης τους μέσα από την αξιοποίηση και την ανταλλαγή καλών πρακτικών που έχουν προκύψει σε τοπικό επίπεδο αλλά και τη δημιουργία νέων εργαλείων συμμετοχής των πολιτών τους.
Στόχος είναι να παρουσιαστούν καλές πρακτικές αλλά και παραδείγματα που αντιπροσωπεύουν τις αξίες και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η αλληλεγγύη, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων, η αειφόρος ανάπτυξη, η προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής. 
Το Σάββατο 5 Απριλίου 2014, στις 10:30μ.μ. ο Δήμαρχος Καστοριάς, κ Μανώλης Χατζησυμεωνίδης θα υποδεχτεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, σε μία δημόσια εκδήλωση τους 30 συμμετέχοντες από τους πέντε εταίρους, ενώ θα ακολουθήσει δεντροφύτευση για τον εορτασμό έναρξης του προγράμματος.

Η πρόταση του Δήμου αξιολογήθηκε ως η τέταρτη καλύτερη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί την μοναδική ελληνική πρόταση από τις συνολικά 25 προτάσεις που εντάχθηκαν προς συγχρηματοδότηση από την EACEA (στον πρώτο κύκλο του 2013).
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria