70 χρόνια από το ολοκαύτωμα της ιστορικής Κλεισούρας (ΦΩΤΟ) - OlaDeka

70 χρόνια από το ολοκαύτωμα της ιστορικής Κλεισούρας (ΦΩΤΟ)

70 χρόνια συμπληρώθηκαν από το ολοκαύτωμα της ιστορικής Κλεισούρας, όταν 280 αθώοι Κλεισουριείς σφαγιάσθηκαν από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, στις 5 Απριλίου του 1944.
Έτσι σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, λειτούργησε
και μίλησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κλεισούρας και τέλεσε το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ των σφαγιασθέντων μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα.

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου βρέθηκε στην Καστοριά ώστε να πραγματοποιήσει όπως κάθε χρόνο την προσκυνηματική του επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Κλεισούρας εκεί που ασκήθηκε η Αγία Σοφία, τελώντας τη Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι αλλά και συμμετέχοντας στην ημέρα τιμής και μνήμης των αδίκω θανάτω σφαγιασθέντων αδελφών μας.


Επίσης, οι δυο Αρχιερείς τέλεσαν και τη χειροθεσία εις Αναγνώστη του συνταξιούχου δασκάλου κ. Γεωργίου Γκαλίτσα, ο οποίος επί πολλά έτη ήταν υπό την καθοδήγηση της Οσίας Σοφίας.

Στη συνέχεια Κλήρος και Λαός μετέβησαν στο μνημείο των ηρώων Κλεισουριέων για την τέλεση της Επιμνημόσυνης Δέησης και της κατάθεσης των στεφάνων.


Ι.Μ.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria