ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ 2014 - OlaDeka

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ 2014

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ 2014
Ετοιμαζόμαστε σε λίγες ημέρες να γιορτάσουμε εδώ στην ακριτική Καστοριά την μνήμη της Αγίας Σοφίας, η οποία επί σαράντα οκτώ χρόνια ασκήθηκε στο μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας και η οποία έζησε μέσα στο φως της Αναστάσεως ως θυγατέρα πραγματικά του φωτός. Επίσης, φέτος, συμπληρώνονται και σαράντα χρόνια από την οσία κοίμησή της (1974 – 2014).
Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:

Α. Κυριακή των Μυροφόρων 4 Μαίου 2014 το πρωί: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον τάφο της Οσίας Σοφίας στο Μοναστήρι της Παναγίας Κλεισούρας (πίσω από τον ναό του Τιμίου Προδρόμου).
Β. Κυριακή 4 Μαίου, 7.30 το απόγευμα: Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Άργους Ορεστικού θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας, από την Εύξεινο Λέσχη Καστοριάς και Άργους Ορεστικού και άλλα ποντιακά σωματεία με θέμα “Μια σύγχρονη μυροφόρος”. Αυτή η εκδήλωση θα είναι κάτι το ξεχωριστό και πρωτόγνωρο.
Γ. Παραμονή της εορτής, Δευτέρα 5 Μαίου, 6.30 το απόγευμα: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Μοναστήρι της Κλεισούρας – τόπος ασκήσεως της Αγίας Σοφίας – με τη συμμετοχή και άλλων Αρχιερέων της Εκκλησίας μας, του Ιερού Κλήρου, της Καθηγουμένης και των αδελφών της Ιεράς Μονής.
Δ. Ημέρα της εορτής της Οσίας Σοφίας, Τρίτη 6 Μαίου 7.00 το πρωί: Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή και άλλων Αρχιερέων, στο τέλος της οποίας θα γίνει η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος της Αγίας από το Καθολικό έως και του τάφου της Αγίας.
Ε. Την ίδια ημέρα, Τρίτη 6 Μαΐου 6.30 το απόγευμα: Εσπερινός στο Καθολικό της Μονής και η Παράκληση στην Οσία Σοφία.
Θα είναι ιδιαίτερη ευλογία για όλους μας να συμμετέχουμε στις Ιερές αυτές Ακολουθίες, όχι απλώς για να τιμήσουμε την Αγία, αλλά κυρίως:
δι’ αυτής να δούμε αμυδρά μία ακτίνα του θείου Φωτός που εκείνη έβλεπε πλούσια στη ζωή της,
να πάρουμε την ευλογία και την χάρη του Αναστάντος Κυρίου μας
και να απολαύσουμε την αγιασμένη παρουσία αυτής της συγχρόνου μυροφόρου του Χριστού στην ζωή μας.

Το έχουμε απόλυτα ανάγκη όλοι μας και ιδιαίτερα στην τραγωδία στην οποία ζει η πατρίδα μας.

Ι.Μ.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria