Η απάντηση του Έλληνα γιατρού φοιτητή του Imperial στον οποίο επιτέθηκε ο Άδωνις - OlaDeka

Η απάντηση του Έλληνα γιατρού φοιτητή του Imperial στον οποίο επιτέθηκε ο Άδωνις

Η απάντηση του Έλληνα γιατρού φοιτητή του Imperial στον οποίο επιτέθηκε ο Άδωνις

Δεν ήταν «Συριζαίος φοιτητής», αλλά ειδικευόμενος γιατρός που εργάζεται στο Λονδίνο ο άνθρωπος που ήρθε σε αντιπαράθεση με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδης στο Imperial College, κατά τη διάρκεια της πολυσυζητημένης ομιλίας του το απόγευμα της Κυριακής, με θέμα την κρίση, την Ελλάδα και την προεδρία της ΕΕ.

Αυτό αναφέρει με επιστολή του, ο κ. Κωνσταντίνος Χαλκιάς, ο οποίος πρωταγωνίστησε -θέλοντας και μη- στις αναρτήσεις στο facebook και στο twitter, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης της Kοινότητας Ελλήνων Φοιτητών του Imperial College, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι η παρέμβαση δεν έγινε «από κανέναν ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου» όπως αναφέρθηκε, αλλά από ένα πλειοψηφικό κομμάτι εργαζόμενων και φοιτητών.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής, έχει ως εξής:

«Σαν μία μικρή απάντηση για όλα αυτά που ακούστηκαν για το πρόσωπο μου ως “ενορχηστρωτή της επίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ” στον Άδωνι Γεωργιάδη, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

1. Δυστυχώς η μουσική μου παιδεία σταμάτησε πρόωρα, ώστε να μη μπορώ να ενορχηστρώσω το οτιδήποτε, ειδικά τη στιγμή που οι αντιλήψεις μου για τη ζωή και την πολιτική δράση του καθενός είναι αντίθετες με κάθε ιδέα περί πεφωτισμένης ηγεσίας.

Όπως λέγαμε και κάποτε μικρότεροι στα φοιτητικά αμφιθέατρα ‘Η αντίσταση δεν είναι δουλειά των ειδικών’.

2. Η χτεσινή παρέμβαση δεν έγινε από κανέναν ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου. Έγινε από ένα πλειοψηφικό κομμάτι Ελλήνων εργαζομένων και φοιτητών, οι οποίοι ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτή τη χώρα μακριά από τους φίλους μας και τις οικογένειες μας, εξαναγκασμένοι από τις πολιτικές του κ. Γεωργιάδη και των συναδέλφων του σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ αυτών, σύντροφοι και συντρόφισσες από τον ΣΥΡΙΖΑ, που απλά δεν μπορούσαμε να μη δώσουμε το παρόν.

3. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ. Μουρούτη και Γεωργιάδη για τη χαρά που μου έδωσαν αναφερόμενοι στο πρόσωπο μου σαν ‘φοιτητή’.

Δυστυχώς, όμως, είμαι άλλος ένας εργαζόμενος, ειδικευόμενος γιατρός, που δεν κατάφερε να ασκήσει με αξιοπρεπείς όρους το επάγγελμα του στην Ελλάδα, έχοντας πολύ περισσότερες και ουσιαστικότερες ευθύνες από το να μιλάω δεκαπέντε φορές την ημέρα σε κανάλια περιαυτολογώντας όπως κάνει ο κ. Γεωργιάδης, ή ψάχνοντας στο facebook (έναντι μισθού) τα προφίλ ”πολιτικών του αντιπάλων” (sic) όπως κάνει ο κ. Μουρούτης.

Το είπε ξεκάθαρα εξάλλου και ο κ. Γεωργιάδης στη χθεσινή του ομιλία, ”παράγουμε πολλούς γιατρούς στην Ελλάδα, κάποιοι αναγκαστικά πρέπει να μείνετε στο εξωτερικό”.

4. Οι όποιες αναφορές στην προσωπική μου σελίδα στο facebook και στις αναρτήσεις μου για την μεγάλη αντιφασιστική νίκη και την πάλη απέναντι στον φασισμό το λιγότερο που μπορούν να προκαλέσουν είναι θυμηδία για την έλλειψη ιστορικής παιδείας του κ. Μουρούτη.

Εκτός και αν αυτή η προσωπική επίθεση αποκαλύπτει ένα είδος συγκεκαλυμμένης λύπης για την ήττα του Χίτλερ.

5. Ο κ. Γεωργιάδης και οι συνεργάτες του σε μια προσπάθεια στοχοποίησης μου επειδή έκανα το έγκλημα να κοινοποιήσω την συμπεριφορά ενός δημόσιου προσώπου (και μόνο αυτό) προσπαθούν να με παρουσιάσουν ως «αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου», «τραμπούκο», τρομοκράτη και άλλα συναφή.

Θα ήταν λοιπόν τουλάχιστον αστείοι εάν δεν ήταν συνένοχοι στην υποβάθμιση της ζωής και της υγείας του ελληνικού λαού.

Κύριε Γεωργιάδη η μικρή μου εμπειρία στα κοινωνικά κινήματα, μου έχει μάθει καλά να μην φοβάμαι καμία τέτοιου είδους στοχοποίηση.

Λονδίνο, Δευτέρα 17 Μάρτη 2014

Κωνσταντίνος Χαλκιάς».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria