Διαρροή: Οι ελεύθεροι σκοπευτές δεν ήταν του Γιανουκόβιτς - OlaDeka

Διαρροή: Οι ελεύθεροι σκοπευτές δεν ήταν του Γιανουκόβιτς

Αν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη προβοκάτσια της σύχρονης ιστορίας.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με την Κ. Άστον, ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως πίσω από την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων σκοπευτών στο Κίεβο δεν κρύβεται ο Γιανουκόβιτς, αλλά κάποιος εκ των ηγετών της πλατείας Ανεξαρτησίας – Επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα ο εσθονός ΥΠΕΞ
Το περιεχόμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ούρμας Παετ, εσθονού προωθυπουργού με την Κάθριν Άστον, εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με το RT, πριν λίγη ώρα ο εσθονός υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της ηχογραφημένης κλήσης.

Στη συνομιλία που δημοσιεύτηκε και στο YouTube, ο εσθονός Παετ αναφέρει χαρακτηριστικά στην Κ. Άστον πως υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις πως πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές δεν βρισκόταν ο Γιανουκόβιτς, αλλά κάποιος από τη νέα συμμαχία.
«Και δεύτερον», αναφέρει στην συνέχεια ο Ου. Παετ, «κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό, αυτή η ίδια η Όλγα Μπογκομόλετς (σημ. καθηγήτρια Ιατρικής)είπε ακόμη πως όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν πως οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές και από τις δύο πλευρές, τόσο αστυνομικοί όσο και διαδηλωτές, δολοφονήθηκαν από τα ίδια άτομα.»


Στην αρχή της συνομιλίας, ο εσθονός υπουργός Εξωτερικών αναφέρει πως από όσα άκουσε επισκεπτόμενος το Κίεβο, οι νέοι ηγέτες έχουν «βρώμικο παρελθόν».

Σύμφωνα με το RT, το αρχείο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), που παραμένουν πιστοί στο Γιανουκόβιτς, και οι οποίοι υπέκλεπταν πληροφορίες από τα τηλέφωνα των Άστον και Πάετ.

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται ενδείξεις που φέρεται να αποδεικνύουν πως οι ελεύθεροι σκοπευτές χτυπούσαν «μέσα» από τους διαδηλωτές, αλλά και μέσα απο κατειλημμένα κτήρια, τραυματίζοντας από πίσω τους διαδηλωτές.

Πηγή: Russia Today

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria