ΚΑΣΤΟΡΙΑ: 2oς Διαγωνισμός Ορθογραφίας - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: 2oς Διαγωνισμός Ορθογραφίας

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: 2oς Διαγωνισμός Ορθογραφίας
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς διοργανώνει τον 2ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου των σχολείων του Νομού της Καστοριάς την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς, από τις 9.00 το πρωί. Ο

διαγωνισμός προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Τη διαδικασία μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, καθηγητές, μαθητές και όσοι το επιθυμούν.

Στον διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή 70 μαθητές από όλα τα Γυμνάσια της Π.Ε. Καστοριάς, οι οποίοι θα διαγωνιστούν προφορικά στην ορθογραφία, την ετυμολογία, την ερμηνεία και τον σχηματισμό πρότασης με λέξεις που θα επιλεγούν με κλήρωση από τράπεζα λέξεων από τον ίδιο τον διαγωνιζόμενο. Οι λέξεις θα έχουν επιλεγεί από τα σχολικά βιβλία των τριών τάξεων του Γυμνασίου και η ορθογραφία της λέξης θα πρέπει να συμφωνεί μ’ αυτή της Νεοελληνικής Γραμματικής και του Ερμηνευτικού Λεξικού Νέας Ελληνικής που διδάσκεται στο Γυμνάσιο. Οι απαντήσεις θα δίνονται σε ορισμένο χρόνο προφορικά και με αναγραφή της λέξης στον πίνακα. Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει τρία επίπεδα δυσκολίας, στα οποία θα προκριθούν οι διαγωνιζόμενοι με τη μεγαλύτερη βαθμολογία κάθε φορά.
Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή φιλολόγων. 
Οι τρείς πρώτοι που θα επιτύχουν στις δοκιμασίες όλων των επιπέδων και θα λάβουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα βραβευθούν με δωροεπιταγές από το κατάστημα Public, καθώς και με ένα αντίτυπο του Λεξικού των λαθών και των δυσκολιών στη χρήση της ελληνικής του Μπαμπινιώτη, ενώ όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν αναμνηστικό συμμετοχής, ιστορικά και λογοτεχνικά βιβλία.
Από τη μεριά μας ως ΣΦΚ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνεργάστηκαν και βοήθησαν στη διοργάνωση, είτε με την τεχνική τους στήριξη είτε με την ευγενική χορηγία των βιβλίων, που θα δοθούν ως δώρα στους μαθητές. Η συνεισφορά όλων ήταν πραγματικά πολύτιμη.

 Ευελπιστούμε στη ζωντανή παρουσία του κοινού στη διαδικασία και στην επιτυχία του θεσμού. 
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria