ΣΥΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:“Συγκυβέρνηση και Ε.Ε κλείνουν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.” - OlaDeka

ΣΥΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:“Συγκυβέρνηση και Ε.Ε κλείνουν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.”

Ο νόμος της συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (Π.Φ.Υ) που ψηφίστηκε στη Βουλή οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων παροχών υγείας απέμειναν σήμερα.
Βγάζουν σε διαθεσιμότητα 8000 γιατρούς και εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ εκτός από 1500 υπαλλήλους που θα μείνουν στις 57 περιφέρειας

του οργανισμού για να υλοποιήσουν τις αποφάσεις για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης οι διευθυντές των 57 περιφερειών καλούνται να κλείσουν όλες τις μονάδες του οργανισμού (πολυιατρεία) μέχρι τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη, να παραλάβουν , να διαφυλάξουν και να παραδώσουν στη συνέχεια στις υγειονομικές περιφέρειες (ΥΠΕ) την περιουσία δισεκατομμυρίων ευρώ του ΕΟΠΥΥ.
Αυτό που συνολικά υπηρετεί η μεταρρύθμιση είναι η ενίσχυση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Π.Φ.Υ προς όφελος των επιχειρηματιών στο τομέα της υγείας.
Ολοένα και περισσότερο το κόστος των υπηρεσιών υγείας μεταφέρεται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία , τους φόρους, την συνεχή μείωση και συντάξεων.
Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία που θα επιβαρυνθούν πολαπλάσια για να καλύψουν τις ανάγκες Π.Φ.Υ είναι εγκληματικά τραγική. Τα νοσοκομεία , τα Κέντρα Υγείας έχουν τεράστια κενά με δραματικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους. Η κινητικότητα – διαθεσιμότητα του προσωπικού εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις.
Με οργάνωση παντού, με ταξική  αλληλεγγύη μπορούμε να βάλουμε φρένο στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις.
ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ Π.Φ.Υ ,ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Διεκδικούμε:

  • Αποκλειστικά δημόσιο , δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν κέντρα υγείας για όλο το λαό.
  • Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria