Χρειαζόμαστε Σεισάχθεια και τη χρειαζόμαστε τώρα - OlaDeka

Χρειαζόμαστε Σεισάχθεια και τη χρειαζόμαστε τώρα

Χρειαζόμαστε Σεισάχθεια και τη χρειαζόμαστε τώρα

Όπως είναι γνωστό ο Σόλων κατάργησε τα τότε υφιστάμενα χρέη προς τους ιδιώτες και προς το δημόσιο και ταυτόχρονα κατάργησε τον δανεισμό με εγγύηση την προσωπική ελευθερία, ενώ έδωσε την ελευθερία τους σε όσους ήταν δούλοι εξ αιτίας των χρεών. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για την ευημερία της Αθήνας και την έλευση της δημοκρατίας.

Σήμερα, ολόκληρος ο ελληνικός λαός είναι δούλος των δανειστών, έχει χάσει την εθνική κυριαρχία του και ως εκ τούτου…
την ελευθερία του και έχει καταστεί δούλος ξένων λαών. Πέρα από αυτό, πολύ μεγάλο μέρος του λαού έχει χρέη προς ιδιώτες, προς τις τράπεζες και προς το δημόσιο. Με μια διαφορά. Ότι δηλαδή τώρα δεν είναι δούλοι. ΛΑΘΟΣ. Οι πολίτες που χρωστούν και δεν έχουν να πληρώσουν είναι κανονικοί δούλοι, σε χειρότερη μάλιστα κατάσταση από εκείνη των δούλων της αρχαίας Αθήνας.

Σήμερα εκείνος που χρωστά στο δημόσιο, εκτός της φυλάκισης που υφίσταται και του πλειστηριασμού της περιουσίας του, υφίσταται κάτι πολύ χειρότερο. Δεν του δίνεται φορολογική ενημερότητα και έτσι δεν μπορεί να αρχίσει μια καινούργια δουλειά για να ζήσει, ενώ ο δούλος της αρχαιότητας, τουλάχιστον εργαζόταν στα κτήματα του άρχοντα και έτσι, στη χειρότερη περίπτωση, επιβίωνε. Σήμερα εκείνος που δεν μπορεί να πληρώσει την τράπεζα, αφενός θα χάσει την περιουσία του, αφετέρου θα «μαυριστεί» στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και στην διατραπεζική αγορά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξαναπάρει δάνειο στη ζωή του για να αρχίσει μια νέα δουλειά. Σήμερα, όποιος χρωστά σε ιδιώτη τοκογλύφο, δεν τον προστατεύει τίποτα και αναγκαστικά τουλάχιστον θα χάσει την περιουσία του.

Σήμερα λοιπόν, όσο τίποτε άλλο χρειαζόμαστε να μηδενιστεί το κοντέρ και να αρχίσει ένα καινούργιο μέλλον για την πατρίδα μας.

Θα πρέπει, αφενός να κουρευτεί στο μεγαλύτερο μέρος του το δημόσιο χρέος προς τους δανειστές, για να ελευθερωθεί ο ελληνικός λαός και να ανακτήσει την εθνική του κυριαρχία. Θα πρέπει να χαριστούν τα χρέη προς το δημόσιο των οικονομικά αδύναμων πολιτών και να καταργηθεί ο θεσμός της φορολογικής ενημερότητας που κρατά δούλο τον οφειλέτη. Θα πρέπει να χαριστούν τα κόκκινα δάνεια προς τις τράπεζες, αφού έτσι κι αλλιώς οι τράπεζες είναι πτωχευμένες και τις συντηρεί ο ελληνικός λαός (χωρίς δικαίωμα ψήφου για το δημόσιο και με τη διοίκηση στον ιδιώτη). Ταυτόχρονα θα πρέπει να καταργηθεί ο θεσμός του ΤΕΙΡΕΣΙΑ που παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών υπέρ των συμφερόντων των τραπεζιτών. Θα πρέπει ακόμα να χαριστούν τα χρέη προς του τοκογλύφους.

Μόνο έτσι θα μηδενίσουμε το κοντέρ και θα ξαναξεκινήσουμε από την αρχή. Αν αυτό επιβάλει να βγούμε από το ευρώ, ακόμα και την ΕΕ και να γυρίσουμε στη δραχμή, τότε με χίλια.

hassapis-peter.blogspot.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria