Διακρατική συνάντηση με πρωτοβουλία της ΔΙΑΔΥΜΑ στο Αργυρόκαστρο, 17 Φεβρουαρίου 2014 - OlaDeka

Διακρατική συνάντηση με πρωτοβουλία της ΔΙΑΔΥΜΑ στο Αργυρόκαστρο, 17 Φεβρουαρίου 2014

Στα πλαίσια του διακρατικού προγράμματος LESS WASTE που υλοποιεί η ΔΙΑΔΥΜΑ μαζί με την Περιφέρεια του Αργυροκάστρου και το Πανεπιστήμιο των Τιράνων, στελέχη της εταιρείας επισκέφθηκαν την περιοχή για προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας. Η διάταξη της συνάντησης περιλάμβανε παρουσίαση των προγραμματισμένων

δράσεων της ΔΙΑΔΥΜΑ στα πλαίσια του προγράμματος και συγκεκριμένα την οργάνωση εκστρατείας ενημέρωσης σε σχολεία της διασυνοριακής περιοχής.  Ακολούθησαν διαβουλεύσεις με τοπικούς φορείς σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας στο τομέα της ανακύκλωσης μεταξύ των δύο περιφερειών και περιήγηση σε χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων και διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών.

Το πρόγραμμα LESS WASTE αποσκοπεί να συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη παραγωγής των απορριμμάτων και στην προώθηση της ανακύκλωσης και οικιακής κομποστοποίησης στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Αλβανίας. Άμεσοι δικαιούχοι του προγράμματος για την ελληνική πλευρά είναι οι Δήμοι Πρεσπών και Νεστορίου στους οποίους έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δράσεις πρόληψης παραγωγής απορριμμάτων και ανακύκλωσης, όπως διανομή κάδων κομποστοποίησης, ενημέρωση των κατοίκων και εκπαίδευση των υπαλλήλων καθαριότητας. Οι  προγραμματισμένες δράσεις για το επόμενο διάστημα εστιάζουν σε εκστρατείες ενημέρωσης στα σχολεία της περιοχής.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria