Καστοριά – Νεστόριο: Κοινό τείχος από έξι δήμους στα ελληνοαλβανικά σύνορα - OlaDeka

Καστοριά – Νεστόριο: Κοινό τείχος από έξι δήμους στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Ενιαίο μέτωπο, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην ελληνοαλβανική μεθόριο, ανακοίνωσαν οι δήμαρχοι  Φιλιατών, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Νεστορίου, Καστοριάς

και Πρεσπών, οι οποίοι ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, για το ζήτημα αυτό.

Σε επιστολή που συνυπογράφουν οι έξι δήμαρχοι και την οποία έστειλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καθώς και προς τους βουλευτές και τους περιφερειάρχες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρουν  ότι, “ενώνουν τη φωνή τους και σε συνεργασία με τους φορείς των αποδήμων, θα κινηθούν από κοινού, ώστε να κάνουν ευρύτερα γνωστό το θέμα και να εντείνουν τις πιέσεις προς την κεντρική εξουσία, διεκδικώντας το αυτονόητο για κάθε πολίτη, που είναι η στοιχειώδης ασφάλειά του”.
Τα κοινά αιτήματα των έξι δημάρχων είναι:
-Να επιστρέψουν όλοι οι συνοριοφύλακες, όπως προέβλεπε το αρχικό οργανοδιάγραμμα των συνοριακών κέντρων.
– Να ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα, με προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα.
– Να επαναλειτουργήσουν τα στρατιωτικά φυλάκια στην περιοχή.
– Να τοποθετηθούν ηλεκτρονικά μέσα, όπως θερμικές κάμερες και ραντάρ σε καίρια σημεία των συνόρων, όπου θα ελέγχεται η ροή των λαθρομεταναστών.
– Να ενταχθεί η ελληνοαλβανική μεθόριος στη δύναμη Frontex, όπως τα ανατολικά σύνορα της χώρας μας.
Οι δήμαρχοι επισημαίνουν πως “η φύλαξη των συνόρων είναι ελλιπέστατη, με αποτέλεσμα κάθε λογής κακοποιοί να εισέρχονται σχεδόν ανενόχλητοι, λεηλατώντας τις περιουσίες των πολιτών που με πολλούς κόπους απέκτησαν. Οι κάτοικοι πια είναι ανήμποροι να υπερασπιστούν τα στοιχειώδη αυτά ζητήματα και με κίνδυνο της ζωής τους περιμένουν το επόμενο κάθε φορά χτύπημα”.
Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
enet.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria