Συµφωνία για 6.000 τόνους µέσω της Τυροκοµικής Κλεισούρας - OlaDeka

Συµφωνία για 6.000 τόνους µέσω της Τυροκοµικής Κλεισούρας

Καίγονται για κατσικίσιο


Αποφασισµένοι να πάνε µέχρι τέλους την υπόθεση «ελληνικό κατσικίσιο γάλα» και να αξιοποιήσουν για λογαριασµό τους τις υπεραξίες που κρύβει το συγκεκριµένο προϊόν εµφανίζονται οι Γάλλοι της Fromagerie Guilloteau έχοντας προχωρήσει ήδη στην υπογραφή των πρώτων συµβολαίων µε παραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας αλλά και µε ελληνική τυροκοµική εταιρεία της περιοχής.

Πρόκειται για την Τυροκοµική Κλεισούρας-Πατσίκας Ο.Ε. η οποία υπέγραψε τριετή συµφωνία µε το γαλλικό όµιλο για την προµήθεια µίνιµουµ 6.000 τόνων αίγειου γάλακτος σε ετήσια βάση. Όπως λέει στην Agrenda ο πρόεδρος της εταιρείας, Άκης Πισκιλίδης, η Πατσίκας Ο.Ε. έχει αναλάβει για λογαριασµό της Fromagerie Guilloteau τη συγκέντρωση, την παστερίωση και τον ποιοτικό έλεγχο της πρώτης ύλης προτού αυτή εξαχθεί στη Γαλλία και αξιοποιηθεί παραγωγικά από τους Γάλλους τυροκόµους.

Η συµφωνία ξεκίνησε να «τρέχει» από τις αρχές ∆εκεµβρίου και µέχρι στιγµής έχουν συγκεντρωθεί στη µονάδα της Αναρράχης Πτολεµαϊδος περίπου 5.000 τόνοι γάλακτος από παραγωγούς της Μακεδονίας. Σύµφωνα µε τον κ. Πισκιλίδη, έχουν υπογραφεί συµβόλαια µε 120 αιγοτρόφους εκ των οποίων οι 20 έχουν παραδώσει προϊόν. ∆εδοµένου όµως ότι η παραγωγή αίγειου γάλακτος κορυφώνεται κορυφώνεται παραδοσιακά µέχρι την άνοιξη, όλα δείχνουν ότι οι παραδοτέες ποσότητες θα ξεπεράσουν κατά πολύ τους αρχικούς στόχους. Κάτι που πάντως ουδόλως φαίνεται να ενοχλεί τους Γάλλους οι οποίοι, σύµφωνα µε τον κ. Πισκιλίδη, έχουν στόχο -εφόσον «περπατήσει» το εγχείρηµα τη φετινή χρονιά- να επεκτείνουν τα συµβόλαια σε πενταετή και να προχωρήσουν νέες συνεργασίες µε κτηνοτρόφους από τη Θεσσαλία και τη ∆υτική Ελλάδα. «Έχουν πάρει πολύ ζεστά το θέµα. Αν όλα πάνε καλά, θέλουν να κατέβουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. ∆ίνουν µεγάλη σηµασία στο θέµα της ποιότητας», σηµειώνει ο κ. Πισκιλίδης και συµπληρώνει ότι στις προθέσεις τους είναι να προσλάβουν µόνιµους κτηνίατρους καθώς επίσης και να εξασφαλίσουν φθηνές ζωοτροφές για τους συνεργαζόµενους παραγωγούς.

∆έλεαρ για τους κτηνοτρόφους αποτελεί η τιµολογιακή πολιτική: Οι Γάλλοι προσφέρουν από 63 έως 70 λεπτά το κιλό (αναλόγως της ποιότητας), προκαταβολές έως 20% καθώς επίσης και πληρωµή στις 10 του κάθε µήνα. Ήδη την περασµένη εβδοµάδα πραγµατοποιήθηκαν και οι πρώτες πληρωµές για το µήνα ∆εκέµβριο.

http://www.agronews.gr/news/companies/arthro/107307/kaigodai-gia-katsikisio/
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria