Το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην Καστοριά (βίντεο) - OlaDeka

Το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην Καστοριά (βίντεο)

Το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην Καστοριά (βίντεο)
Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Την Παρασκευή 17.01.2014
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καστοριάς (Μητροπόλεως 60)
και στα πλαίσια των Περιφερειακών Εκδηλώσεων του
54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
θα προβληθούν οι ταινίες
20:00 – “Σπίτι κανενός” – Deniz Akçay, 2013. Μετά το θάνατο του συζύγου της, η Νουρτζάν μένει ολομόναχη με τη μεγάλη της κόρη, Φεριντέ, και δυο μικρά παιδιά, τον Ιλκέρ και την Εζγκέ. Η Φεριντέ, που είναι μεγαλύτερη, πρέπει να αναλάβει το ρόλο του πατέρα. Η Νουρτζάν, που είναι ήδη σε μεγάλη ανάγκη, εκμεταλλεύεται αυτήν την κατάσταση και σχεδόν αντικαθιστά τον μακαρίτη με τη Φεριντέ, αναθέτοντάς της όλες τις ευθύνες. Ο Ιλκέρ, αφοσιωμένος στον πατέρα του ως μοναχογιός, αντιδρά έντονα όταν η Φεριντέ αναλαμβάνει τα ηνία, κι αποξενώνεται από την οικογένεια. Η Εζγκέ, ως έφηβη που χρειάζεται την οικογένειά της περισσότερο από ποτέ, είναι ανήμπορη να πλησιάσει τη μητέρα της ή την αδελφή της, αφού και οι δυο τους την αγνοούν, παραδομένες στο δράμα τους. Προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία της, να γίνει μέλος της οικογένειας, να «ανήκει»… Τα πράγματα στο σπίτι αλλάζουν όταν η Φεριντέ, που έχει λυγίσει από τα βάρη, δέχεται την πρόταση του Γκιουλαγά κι αποφασίζει, ως διέξοδο, να τον παντρευτεί. Η ιστορία τεσσάρων χαρακτήρων που αδυνατούν να ξαναγίνουν οικογένεια μετά από μια απώλεια που καταστρέφει τις ζωές τους μέρα με τη μέρα.
21:30 – “Ο προφήτης” – Δημήτρης Πούλος, 2013.  Κατά τη διάρκεια του πιο αιματηρού πόλεμου στην ιστορία της ανθρωπότητας, ένας στρατιώτης καταφτάνει σ’ ένα εγκαταλειμμένο μοναστήρι αναζητώντας τον πατέρα του. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, του γεννάται η υποψία πως οι ειρηνιστές επισκέπτες του χώρου ίσως γνωρίζουν κάτι για τον πατέρα του.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria