«Kούρεμα» οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες - OlaDeka

«Kούρεμα» οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες

Τα σχέδιά τους για την δημιουργία διευθύνσεων που θα ρυθμίζουν τα «κόκκινα» δάνεια και σε ορισμένες περιπτώσεις θα προχωρούν και σε «κούρεμα» οφειλών, κατέθεσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος τέσσερις τράπεζες.Στις προτάσεις που διατυπώνουν είναι και το «κούρεμα» οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. 

Στις κατηγορίες αυτές από τον ανατοκισμό και τους τόκους υπερημερίας, οι οφειλές έχουν διογκωθεί σημαντικά, δηλαδή οι τόκοι κεφαλαιοποιούνται λόγω καθυστέρησης στην πληρωμή των δόσεων. 
Προτείνουν λοιπόν «ψαλίδισμα» της συνολικής οφειλής κατά 25% με 30%.Ήδη μεγάλη τράπεζα με εσωτερική εγκύκλιο έχει ενημερώσει το δίκτυο της για «κούρεμα» της συνολικής οφειλής που προέρχεται από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες κατά 25%, αφαιρώντας ουσιαστικά τα ποσά των ανατοκισμών.

Επίσης να σημειώσουμε ότι πλέον τα «κόκκινα» καταναλωτικά έχουν ξεπεράσει το 40%, οπότε η δημιουργία αυτών των υπερδιευθύνσεων που θα αναλάβουν την αποτελεσματική διαχείριση των κόκκινων δανείων είναι μνημονιακή δέσμευση και θα πρέπει οι τράπεζες να είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του χρόνου, το αργότερο τον Ιανουάριο του 2014.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria