ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: DRONE Η ΑΜΑΖΟΝ? ΡΟΜΠΟΤ Η GOOGLE - OlaDeka

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: DRONE Η ΑΜΑΖΟΝ? ΡΟΜΠΟΤ Η GOOGLE

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Amazon ότι θα διαθέσει υπηρεσία παράδοσης προϊόντων με drone ΕΔΩ, έρχεται η ενημέρωση της Google ότι αναπτύσσει ρομποτικά κούριερ.

Η Google έχει πρόσφατα αγοράσει επτά εταιρείες ρομποτικής και έχει προσλάβει προσωπικό για ένα εργαστήριο στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια και ένα γραφείο στην Ιαπωνία.

«Η εταιρεία κρατά κλειστά τα χαρτιά της, ωστόσο το μέγεθος αυτής της επένδυσης, η οποία δεν είχε δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα, υποδηλώνει ότι δεν πρόκειται για ένα μικρό, χαριτωμένο επιστημονικό πρόγραμμα», σύμφωνα με τους New York Times.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι το ρομποτικό προϊόν της Google δεν θα απευθύνεται στους καταναλωτές αλλά στη βιομηχανία. Λέγεται ότι τα ρομπότ της Google θα αυτοματοποιήσουν τμήματα της αλυσίδας παραγωγής και διανομής από το εργοστάσιο μέχρι την πόρτα του πελάτη.

Η εταιρεία έχει ήδη κυκλοφορήσει την πιλοτική υπηρεσία Google Shopping Express, η οποία παραδίδει αυθημερόν προϊόντα στο Σαν Φρανσίσκο και το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα ρομποτικά αυτοκίνητα της Gοοgle θα μεταφέρουν τους ρομποτικούς κούριερ στην πόρτα του πελάτη για ταχείες παραδόσεις.

«Οποιαδήποτε περιγραφή για το τι ακριβώς δημιουργείται είναι εικασίες του αρθρογράφου και των πηγών του», σχολίασε η Google.

Τα σχέδια εκτιμάται ότι χρειάζονται 10 χρόνια για να τεθούν σε εφαρμογή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria