Καστοριά » Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου» - OlaDeka

Καστοριά » Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου»

Καστοριά » Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου»  OLADEKA

Δ.Τ – Στην κατάμεστη πλατεία Ομονοίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 το «Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου» από τον Δήμο Καστοριάς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ομόνοια».

Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμα του Δήμου Καστοριάς να συμμετέχει στην καθιερωμένη πια εκδήλωση που τα τελευταία χρόνια σηματοδοτεί την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν ιδιαίτερα μεγάλη ενώ η φετινή εκδήλωση είχε διαφορετικό χαρακτήρα με έντονα στοιχεία από την τοπική μας παράδοση .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα από τα χορωδιακά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθ. Χριστόπουλος» και του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Αρμονία» : «Παρέα Φίλων Τραγουδιού» ,ενώ ο Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης «Μύησις» σε συνεργασία με τα «Χάλκινα της Καστοριάς» ,παρουσίασε χοροθεατρική παράσταση η οποία ξύπνησε μνήμες και εικόνες από τις χριστουγεννιάτικες ημέρες των Καστοριανών περασμένων εποχών και ξεσήκωσε τους παρευρισκομένους υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών .

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Μανώλης Χατζημεωνίδης, ύστερα από κάλεσμα και ευχαριστίες για τη συνεργασία από τον Πρόεδρο του Πολ. Συλ. «Ομόνοια» κ. Απόστολο Σαραφέρα, απεύθυνε τις θερμότερες ευχές προς όλους τους συμπολίτες μας και το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο άναψε ενώ ο νυχτερινός ουρανός της πόλης φωτίστηκε από πυροτεχνήματα σηματοδοτώντας έτσι και επισήμως την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων .

Στον χώρο της πλατείας Ομονοίας από τις 15 Δεκεμβρίου 2013 έως και τις 5 Ιανουαρίου 2014 ο Δήμος Καστοριάς θα λειτουργήσει δωρεάν παιδικό κινηματογράφο ενώ παράλληλα με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Τσαρσί» οι μικροί φίλοι μπορούν απολαύσουν χριστουγεννιάτικες λαχταριστές λιχουδιές .

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Βουλευτής Ν. Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου , ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλώτας Ταλίδης , οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Καστοριάς κα Ειρήνη Γεωργοσοπούλου – Μισκία, κ. Παύλος Κενανίδης, κ. Χρήστος Παραχαρίδης, κ. Πέτρος Τόσκος, κ. Ιάκωβος Θεοδοσόπουλος και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων .

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria