Αναβαθμίζεται το χιονοδρομικό κέντρο στο Βίτσι - OlaDeka

Αναβαθμίζεται το χιονοδρομικό κέντρο στο Βίτσι

Αναβαθμίζεται το χιονοδρομικό κέντρο στο Βίτσι
Με καθυστέρηση αρκετών ετών ο δήμος Καστοριάς αποφάσισε να εντάξει στο ΕΣΠΑ τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου στο Βίτσι, όπου οι χώροι υποδοχής των επισκεπτών παραμένουν ημιτελείς εδώ και πολλά χρόνια.
Στο παρελθόν είχαν ξεκινήσει, εκτός από τους οδικούς άξονες και μια σειρά έργων, για

την αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου στο Βίτσι, οι οποίες όμως δεν ολοκληρώθηκαν.

Είχαν χρηματοδοτηθεί από την γενική γραμματεία Αθλητισμού το χιονοδρομικό καταφύγιο και ο εξοπλισμός του χιονοδρομικού κέντρου.

Και το ερώτημα πο προκύπτει είναι: Τί χρειάζεται να γίνει από εδώ και πέρα;
Πρώτα απ΄ όλα να λειτουργήσει το χιονδρομικό καταφύγιο. Αυτό το κτίριο όμως, παραμένει ημιτελές εδώ και πολλά χρόνια! Επίσης πρέπει να γίνει ο εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού (λίφτ, λατράκ κλπ) έτσι ώστε να γίνει ένα σύγχρονο, με τις απαραίτητες υποδομές, χιονοδρομικό κέντρο.
Κατά τα άλλα, το χιονοδρομικό κέντρο Βιτσίου, είναι ένας αξιόλογος τουριστικός προορισμός του χειμώνα, που θα μπορούσε να είναι εφάμιλλος – αν όχι υπέρτερος – των άλλων, που κυριαρχούν στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Είχε όμως την ατυχία να “πέσει” σε χέρια αδιάφορων και αδαών πολιτικών παραγόντων, οι οποίοι ούτε την διορατικότητα αλλ΄ ούτε την βούληση είχαν να αναβαθμίσουν το χιονοδρομικό, και να το κάνουν ανταγωνιστικό προς τα υπόλοιπα.
Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια ο Δήμος Βιτσίου, εκδήλωσε ενδιαφέρον να παραχωρήσει το χιονοδομικό κέντρο σε … άραβες επενδυτές και κατέθεσε αίτηση αποχαρακτηρισμού δασικής έκτασης 3.000 στρεμμάτων, που θα δοθεί στους ξένους.
Αν είχαν ευοδωθεί τα σχέδια του Δήμου Βιτσίου, αυτός θα είχε απαλλαγεί από την υποχρέωση ολοκλήρωσης των έργων υποδομής, που καρκινοβατούν εδώ και πολλά χρόνια.!
Σ΄ αυτά συμπεριλαμβάνεται και ένα καταφύγιο, τύπου σαλέ, που παραμένει γιαπί τα τελευταία δέκα χρόνια, περιμένοντας τα υπεσχεμένα κονδύλια της γενικής γραμματείας Αθλητισμού που δεν έφτασαν ποτέ.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria