Δρομολόγηση έργων για την προστασία της λίμνης της Καστοριάς - OlaDeka

Δρομολόγηση έργων για την προστασία της λίμνης της Καστοριάς

Δρομολόγηση έργων για την προστασία της λίμνης της Καστοριάς
Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση  η οποία θα αφορά στην εκτέλεση δυο δασοτεχνικών έργων για την προστασία της λίμνης της Καστοριάς.
Η σύμβαση, θα υπογραφεί μεταξύ του  αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος –

Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  Σταύρου Καλαφάτη και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα ορεινής υδρονομίας της Βυσσινιάς ο διαγωνισμός  για την ανάθεσή των οποίων θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2014 και αναμένεται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του ίδιου έτους, καθώς και για τα δασοτεχνικά έργα Ξηροποτάμου ( περιοχή ανάμεσα σε Κορησό και  Βασιλειάδα). Ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 8.200.000 ευρώ.
Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν περιλαμβάνουν αναδασώσεις των ορεινών περιοχών με σκοπό τη συγκράτηση των φερτών υλών και την κατασκευή αρκετών μικροφραγμάτων.
«Έχει δημοπρατηθεί η βελτίωση του θυροφράγματος Γκιόλε, ενώ  σε λίγες μέρες δημοπρατούνται τα τηλεμετρικά και τον Ιανουάριο το πολυμηχάνημα διαχείρισης των καλαμώνων και της υδρόβια βλάστησης της λίμνης. Υλοποιούμε όλα όσα είχαμε δεσμευθεί πριν από ένα  χρόνο σχετικά με την προστασία της λίμνης της Καστοριάς», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης μας, Δημήτρης Σαββόπουλος.
Ελένη Ψωμαδάκη
Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria