Σύσκεψη για την λαθροϋλοτομία στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια – Δηλώσεις Δ. Σαββόπουλου (ρεπορτάζ) - OlaDeka

Σύσκεψη για την λαθροϋλοτομία στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια – Δηλώσεις Δ. Σαββόπουλου (ρεπορτάζ)

Μία ακόμη σύσκεψη για τα θέματα της λαθροϋλοτομίας των δασών της Καστοριάς (και όχι μόνο) πραγματοποιήθηκε  αυτή τη φορά στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Ιωαννίνων, προκειμένου να συζητηθεί η λήψη μέτρων για την αποτροπή των ξένων αλλά και ντόπιων λαθροϋλοτόμων, που, τα τελευταία χρόνια, έχουν βρει τη …

χαρά τους, ξυλεύοντας σχεδόν ανενόχλητοι τις δασικές εκτάσεις του Γράμμου και προμηθεύοντας με καυσόξυλα την Αλβανία, αλλά και την Ελλάδα!!!

Η συνάντηση έλαβε χώρα στα Ιωάννινα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σταύρου Καλαφάτη, ενώ κλήθηκαν να παρευρεθούν όλες οι αρμόδιες για την προστασία των δασών υπηρεσίες, όπως η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και ο Στρατός, αλλά και οι εκπρόσωποι των Περιφερειών, ενώ την περιοχή μας εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε η λήψη μέτρων για τον περιορισμό του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας, με τον κ. Σαββόπουλο, ωστόσο, να επισημαίνει πως αρμόδιο δεν είναι σε αυτή την περίπτωση το υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας, αφού, ειδικά στην Καστοριά, οι λαθροϋλοτόμοι είναι, από τη μία πλευρά, Αλβανοί και, από την άλλη, Έλληνες έμποροι καυσόξυλων, οι οποίοι έχουν …δραστηριοποιηθεί, λόγω της υψηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
”Αναφορικά με την …εισαγόμενη λαθροϋλοτομία που, στην περιοχή μας, εμφανίζει «έξαρση», πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που μας υποσχέθηκαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, αφού ο μεν πρώτος δεσμεύθηκε για την επάνδρωση των στρατιωτικών φυλακίων, χωρίς, όμως, μέχρι στιγμής και μετά από ενάμιση μήνα από την επίσκεψή μας, να γίνει πράξη η δέσμευσή του, ενώ ο δε δεύτερος υποσχέθηκε την προμήθεια εξοπλισμού για την Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς, υπόσχεση που, επίσης, δεν τηρήθηκε. Το να υπάρχουν θερμικές κάμερες που εδώ και ενάμιση χρόνο δε λειτουργούν και να μην λύνεται το πρόβλημα, παρά τις έγκαιρες ενημερώσεις που κάναμε στους αρμόδιους, είναι κάτι που μας αγανακτεί”, σημείωσε ο κ. Σαββόπουλος.
Φυσικά, ειδικά το θέμα των ελλείψεων εξοπλισμού, αλλά και ανδρών της Αστυνομίας, είναι πολύ σημαντικό, όπως επισήμανε ο αντιπεριφεριεάρχης, όχι μόνο για την αντιμετώπιση των φαινομένων της λαθροϋλοτομίας, αλλά και των πάμπολλων κρουσμάτων κλοπών και ληστειών που έχουν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα στα ακριτικά χωριά του νομού Καστοριάς, με τη λίστα αυτή, δυστυχώς, να μην έχει …τελειωμό.ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria