Ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Χρ. Παρχαρίδης στο εργοτάξιο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε & στο Καλοχώρι - OlaDeka

Ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Χρ. Παρχαρίδης στο εργοτάξιο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε & στο Καλοχώρι

Ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Χρ. Παρχαρίδης στο εργοτάξιο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε & στο Καλοχώρι
Επίσκεψη στο εργοτάξιο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε, στην Ιεροπηγή, πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Χρήστος Παρχαρίδης την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.
Σε συνάντηση που είχε με τους υπευθύνους της  εταιρείας οι οποία αυτό το διάστημα

κατασκευάζει  τον κάθετο άξονα Σιάτιστα – Ιεροπηγή – Κρυσταλλοπηγή, έθεσε σειρά αιτημάτων του Δήμου Καστοριάς με  κυριότερο, την κατασκευή  ενός δρόμου ο οποίος θα συνδέσει την Κορομηλιά με τη Μεσοποταμία.

«Έχουμε θέσει το αίτημα της κατασκευής του δρόμου  εδώ και μήνες. Ζητάμε επίσης και την ασφαλτόστρωση του», είπε ο κ. Παρχαρίδης.
Για άριστη συνεργασία με τις τοπικές αρχές  έκανε από την πλευρά του  λόγο ο  διευθυντής διευθύνουσας υπηρεσίας της Εγνατίας Οδού Νίκος Ραχανιώτης, ο οποίος  δήλωσε παράλληλα ότι  το αίτημα του Δήμου Καστοριάς έχει ήδη κατατεθεί στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ η οποία το εξετάζει.
Ξεκίνησε η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Καλοχωρίου
Αμέσως μετά, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Παρχαρίδης επισκέφθηκε την τοπική κοινότητα Καλοχωρίου όπου εκτελούνται οι εργασίες για την κατασκευή του εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου.
Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και ο προϋπολογισμός του θα ανέλθει στο 1.520.000 ευρώ.
«Είναι ένα έργο σημαντικό για την περιοχή καθώς δεν υπήρχε στον οικισμό αποχετευτικό δίκτυο. Τα λήμματα θα μεταφέρονται στο εξής στον βιολογικό καθαρισμό. Με το έργο επιλύεται ένα σημαντικό πρόβλημα», τόνισε ο κ. Παρχαρίδης.
Αυτό το  διάστημα έχουν διακοπεί οι εργασίες που είχαν ξεκινήσει την άνοιξη για την κατασκευή αποχετευτικών  δικτύων  σε τοπικές κοινότητες  της Δημοτικής Ενότητας Αγίων Αναργύρων. Αιτία, σύμφωνα με  τον κ. Παρχαρίδη είναι  η καθυστέρηση  της καταβολής  των χρημάτων στους αναδόχους  των έργων από το πρόγραμμα  ΕΣΠΑ, ένα πρόβλημα το οποίο όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος, αναμένεται να επιλυθεί τις επόμενες μέρες, καθώς η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα καταβάλλει ένα ποσοστό από τα  χρήματα που έχουν εγκριθεί.
Ελένη Ψωμαδάκη
Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria