Καστοριά: Αναστάτωση στον επιχειρηματικό κόσμο από τις συχνές εισβολές από το ΙΚΑ και την Δ Ο Υ - OlaDeka

Καστοριά: Αναστάτωση στον επιχειρηματικό κόσμο από τις συχνές εισβολές από το ΙΚΑ και την Δ Ο Υ

Καστοριά: Αναστάτωση στον επιχειρηματικό κόσμο από τις συχνές εισβολές από το ΙΚΑ και την Δ Ο Υ
Mε νύχια και με δόντια κρατάμε τις επιχειρήσεις μας

       Αναστάτωση προκαλούν στον επιχειρηματικό κόσμο και όχι  μόνο οι συχνές εισβολές που γίνονται στις επιχειρήσεις από το ΙΚΑ και την Δ Ο Υ, για ανασφάλιστους υπαλλήλους καθώς το συγκεκριμένο αυτό μέτρο, μπορεί να προσδίδει ασφάλεια στους εργαζόμενους, ωστόσο επιβαρύνει την ήδη τραγική κατάσταση που βιώνει ο κλάδος. 
Το πλήγμα της ανεργίας, η ακρίβεια που καλπάζει σε ξέφρενους ρυθμούς, η μεγάλη οικονομική κρίση των τελευταίων 10 ετών με τα διαδοχικά κύματα ανατιμήσεων στην αγορά σε συνδυασμό με την περιοριστική πολιτική, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα τόσο για τους εργαζομένους, όσο και για τις επιχειρήσεις, που τις έχουν οδηγήσει ακόμη και στην εξαθλίωση.
Mε νύχια και με δόντια κρατάμε τις επιχειρήσεις μας
          O τομέας που αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα την κρίση που μαστίζει το ελληνικό εμπόριο είναι οι θέσεις εργασίας, που τα τελευταία χρόνια χάνονται η μια μετά την άλλη. «Αδυνατούν οι επιχειρηματίες να ασφαλίσουν το εργαζόμενο προσωπικό»,τονίζει φανερά προβληματισμένος ο πρόεδρος των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής Καστοριάς κ.. Σάκης Λιώγας, επισημαίνοντας ότι «είμαστε εκτεθειμένοι σε όλες τις υπηρεσίες, υγειονομικό, αγρονομία, ΙΚΑ, ΣΔΟΕ, επιθεώρηση εργασίας, εφορίες, αστυνομία. Όλοι έρχονται πάνω μας. Που θα πάει αυτό;» αναρωτιέται ο κ. Λιώγας.
«Δεν πουλάμε ναρκωτικά, καφέ πουλάμε με 2 ευρώ. Δε μαζεύονται τα 12 και τα 20 χιλιάρικα πρόστιμο που βάζουν σε επιχειρήσεις για ένα- δύο ανασφάλιστους με 2 ευρώ», τονίζει, για να συνεχίσει  λέγοντας, «ελέγχους να κάνουν σε επιχειρήσεις που βγάζουν λεφτά και κάνουν μεγάλους τζίρους. Εμείς προσπαθούμε να βγάλουμε ένα μεροκάματο και  αυτό είναι δύσκολο. Δείτε τον κόσμο που βγαίνει στην παραλία. Αυτή τη στιγμή είναι 10 άτομα και τον χειμώνα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα  καθώς τα έξοδα θα είναι μεγαλύτερα και ο κόσμος θα ψάχνει αφορμή να μη βγει, να κάτσει στο σπίτι του, οπότε καταλαβαίνετε ότι στην Καστοριά θα μείνουν τα μισά τουλάχιστον μαγαζιά», κατέληξε.
Ορατότητα μηδέν για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Το ήδη ζοφερό περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η οικονομική κρίση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο  καθώς υπάρχει αδυναμία πληρωμής των εργαζομένων και των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ απειλείται και η   ίδια η λειτουργία τους.
Δώρα Κωτσοπούλου
Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria