ΣΤΕΓΝΟ ΔΩΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Die Zeit: Ο Βενιζέλος ζήτησε να ''μαγειρευτεί'' το έλλειμμα! - OlaDeka

ΣΤΕΓΝΟ ΔΩΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Die Zeit: Ο Βενιζέλος ζήτησε να ”μαγειρευτεί” το έλλειμμα!

ΣΤΕΓΝΟ ΔΩΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Die Zeit: Ο Βενιζέλος ζήτησε να ''μαγειρευτεί'' το έλλειμμα!

Σύμφωνα με ενυπόγραφο ρεπορτάζ της Die Zeit ο Άσμουσεν, της ΕΚΤ, έπεσε από την καρέκλα του όταν ο Βενιζέλος του ζήτησε μέσα στο Μαξίμου να ”πειράξει” προς τα κάτω τα στοιχεία του ελλείμματος.Ώρα 12.10, μετά την ανάρτηση του ρεπορτάζ, κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη το χαρακτηρίζουν ”μύθευμα”.

”Βόμβα” στην Ελληνική κυβέρνηση ρίχνει η γερμανική Die Zeit, εαν βέβαια ευσταθεί το ρεπορτάζ της, καθώς αποκαλύπτει πως ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος ζήτησε από τον Γ. Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, να ”μαγειρέψει” τα στοιχεία του ελλείμματος.


Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο Άσμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Συνομίλησαν για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά ο Άσμουσεν σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του, επειδή ζαλίστηκε: άκουσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να τον ρωτά εάν μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς

Επειδή το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό αναφέρουμε πρώτα πρώτα πως το ρεπορτάζ της Die Zeit δεν είναι ανώνυμο αλλά το υπογράφουν οι Μαρκ Σίριτς και Γιάνα Σιμόν αλλά και ότι σύμφωνα με το CNBC, ο εκπρόσωπος του Ε. Βενιζέλου το διέψευσε. Το NewsIt απευθύνθηκε στο ΠΑΣΟΚ για αντίδραση και αμέσως μετά την ανάρτηση του θέματος ”κύκλοι” της Χαριλάου Τρικούπη χαρακτήρισαν ως μύθευμα το ρεπορτάζ της Die Zeit.


Για τον Άσμουσεν, αυτά τα λόγια είναι χαρακτηριστικό της ‘παλιάς Ελλάδας’. Ξεπερασμένες, μη αποδοτικές αντιλήψεις, οι οποίες δεν βρίσκουν πια κατανόηση

Το ρεπορτάζ επικεντρώνεται στο γεύμα που παρέθεσαν στον Άσμουσεν μέσα στο Μαξίμου, όταν επισκέφτηκε τη χώρα μας στις 22 Αυγούστου.
Διαβάστε λοιπόν τι ακριβώς αναφέρει η Die Zeit για την επίσκεψη του Άσμουσεν στο Μαξίμου και τη συνάντηση του με τον Ε. Βενιζέλο.
”Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο Άσμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Συνομίλησαν για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά ο Άσμουσεν σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του, επειδή ζαλίστηκε: άκουσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να τον ρωτά εάν μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς, ώστε η διαφορά με τους στόχους να είναι μικρότερη ή να μηδενιστεί. “Reorganise the figures”, είπε. Για τον Άσμουσεν, αυτά τα λόγια είναι χαρακτηριστικό της ‘παλιάς Ελλάδας’. Ξεπερασμένες, μη αποδοτικές αντιλήψεις, οι οποίες δεν βρίσκουν πια κατανόηση».

Σύμφωνα με τον Capital που αναδημοσιεύει το ρεπορτάζ ”ο Αντ. Σαμαράς «εξαφανίστηκε» στα ενδότερα του Μαξίμου μετά τη συνάντηση με το στέλεχος της ΕΚΤ”.newsit

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria