Ολοκληρώθηκαν οι εμφανίσεις του τμήματος Ελληνικών Λαϊκών Χορών του ΠΑΣ Λεύκης - OlaDeka

Ολοκληρώθηκαν οι εμφανίσεις του τμήματος Ελληνικών Λαϊκών Χορών του ΠΑΣ Λεύκης

Το τμήμα Ελληνικών Λαϊκών Χορών του ΠΑΣ Λεύκης ολοκλήρωσε την προηγούμενη εβδομάδα το πρόγραμμα των εμφανίσεων του για το καλοκαίρι του 2013. Πιο συγκεκριμένα, με την εμφάνιση στην γιορτή μήλου της Πολυκάρπης και τις παραστάσεις στις πολιτιστικές εκδηλώσεις Καλοχωρίου και Χιλιοδένδρου εν όψει της εορτής των γενεθλίων Της Θεοτόκου, έκλεισε επιτυχώς ένας κύκλος εκδηλώσεων που ξεκίνησε από τον περασμένο Μάιο.

Το τμήμα Ελληνικών Λαϊκών Χορών έχει λιγότερο από ένα χρόνο διάρκεια ζωής, και παρά τις αμέτρητες δυσκολίες που είχε ν’ αντιμετωπίσει, κατάφερε και ολοκλήρωσε μια σειρά από εμφανίσεις με τεράστια επιτυχία. Με την συνδρομή τόσο στολών και άλλων εξαρτημάτων όσο και χορευτών, όταν παρέστηκε ανάγκη, από άλλους συλλόγους και χορευτικά τμήματα, το χορευτικό μας κατάφερε όχι μόνο να γίνει γνωστό αλλά να αποκομίσει και ιδιαιτέρως θετικά σχόλια σχεδόν από όλους τους θεατές και εμπλεκόμενους με την παράδοση ανθρώπους.

Η αρχή των παραστάσεων έγινε πολύ νωρίς, όταν τον περασμένο Μάιο κληθήκαμε να εμφανιστούμε στις εκδηλώσεις του ΠΕΛΣ Αμπελοκήπων και ΠΣ Κολοκυνθούς (για λεπτομέρειες κάντε κλικ εδώ). Παρά το δικαιολογημένο άγχος, όλοι οι χορευτές μας ανταποκρίθηκαν άριστα και απέδωσαν πλέον των αναμενομένων. Επιπλέον των θετικών σχολίων από τους παρευρισκόμενους, το τμήμα μας απέκτησε γρήγορα την φήμη ενός καλοδουλεμένου συνόλου με προσήλωση στην αυθεντικότητα της παράδοσης και πηγαίο κέφι. Ως αποτέλεσμα, οι προσκλήσεις συλλόγων ξεπέρασαν κάθε προσδοκία , ειδικά για ένα τμήμα με τόσο μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας.

Από τις προσκλήσεις που δεχθήκαμε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που δεν κατέστη δυνατή η παρουσία μας (αποκλειστικά λόγω απουσιών εν όψει διακοπών του 15γουστου), ανταποκριθήκαμε σε όλες με την ίδια προσήλωση και όρεξη. Έτσι, το τμήμα μας εμφανίστηκε στην συνέχεια στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών Κεφαλαρίου, και των Πολιτιστικών Συλλόγων Πτελέας και Κρανοχωρίου. Επιπλέον, όπως προείπαμε, εμφανίσεις πραγματοποιήθηκαν στην γιορτή μύλου Πολυκάρπης και των εκδηλώσεων Καλοχωρίου και Χιλιοδένδρου.

Αποκορύφωμα βέβαια όλων των εμφανίσεων αποτέλεσε η παράσταση που έδωσε το Τμήμα Ελληνικών Λαϊκών Χορών σε συνεργασία με το Τμήμα Λαϊκού Πολιτισμού του ΠΑΣ Λεύκης στις φετινές εκδηλώσεις του χωριού μας ‘Πανηγυρίζοντας στην Λεύκη 2013’!!! Εκεί, δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιαστούν, δια μέσου μιας μουσικοχορευτικής και θεατρικής αναπαράστασης, ο τρόπος, οι χοροί και τα έθιμα του πανηγυριού μας κατά την διάρκεια εορτασμού της Αγίας Τριάδος (για λεπτομέρειες κάντε κλικ εδώ).

Το ΔΣ του ΠΑΣ Λεύκης, και ιδιαίτερα ο επικεφαλής και χοροδιδάσκαλος του τμήματος, πέρα από τις ευχαριστίες προς τους χορευτές, φροντιστές και συνοδούς του τμήματος θα ήθελαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκλησσιάς, τον ΠΕΛΣ Αμπελοκήπων και τον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης ‘’Μύηση΄΄ για την ευγενική και ανέξοδη παραχώρηση στολών και παπουτσιών όποτε αυτά χρειάστηκαν. Πολλά ευχαριστώ επίσης προς τους χορευτές άλλων συλλόγων που αναπλήρωσαν τα κενά που υπήρξαν αλλά και σε όσους συνοδούς-χορευτές συνέδραμαν με δικά τους έξοδα στην μετακίνηση των υπόλοιπων χορευτών προς και από τα μέρη των εμφανίσεων. Την μεγαλύτερη μας συμπάθεια και ευγνωμοσύνη κέρδισαν βέβαια οι κυρίες από το χωριό μας, Ευδοξία Σίσκου και Νίκη Λυσίτση, που όχι μόνο βοήθησαν αλλά συμμετείχαν κιόλας στην αναπαράσταση των δρώμενων του πανηγυριού μας. Τέλος, θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή τύχη και καλή επιτυχία σε δυο από τα βασικότερα και πολυτιμότερα μέλη του τμήματος μας που από την φετινή χρονιά δεν θα είναι μαζί μας, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στην Λάρισα για την Κατερίνα Ζήζου και λόγω μεταπτυχιακών σπουδών στο Εδιμβούργο για την Κατερίνα Σταματίου!!!

Μετά και τις τελευταίες παραστάσεις, το χορευτικό τμήμα θα διακόψει την λειτουργία του μέχρι τα μέσα περίπου του επόμενου μήνα και αναμένεται να ξαναρχίσει τις πρόβες του, μια ή δυο φορές την εβδομάδα, από την 2η εβδομάδα του Οκτωβρίου. Αν και θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις με λεπτομέρειες, ο ΠΑΣ Λεύκης καλεί όσους ενδιαφέρονται για τον ελληνικό παραδοσιακό χορό, ασχέτως τόπου κατοικίας, ηλικίας ή επιπέδου να πλαισιώσουν τα τμήματα του για την νέα χρονιά. Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να καλείτε στον Μπινιάκο Μιχάλη στα 2467022124 ή 6932917730. Ραντεβού τον Οκτώβριο . . .

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria