Super foods: Οι 10 τροφές που σε αδυνατίζουν! - OlaDeka

Super foods: Οι 10 τροφές που σε αδυνατίζουν!

Super foods: Οι 10 τροφές που σε αδυνατίζουν!

Γνωρίζεις ήδη τι πρέπει να αποφεύγεις στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος. Αυτό όμως που ίσως σου διαφεύγει είναι ότι υπάρχουν κάποιες τροφές – σύμμαχοι στο αδυνάτισμα. Μάθε ποιες είναι αυτές και συμπεριέλαβέ τες στο διαιτολόγιό σου.

1. Νερό

Απλό αλλά αποτελεσματικό. Αν έχεις πάρει το αδυνάτισμα στα σοβαρά, πρέπει να πίνεις αρκετό νερό μέσα στην ημέρα. Το νερό είναι υπεύθυνο για κάθε κύτταρο του σώματός σου, όπως άλλωστε και για το μεταβολισμό σου. Για καλύτερα αποτελέσματα, προσπάθησε να μείνεις πιστή στα προτεινόμενα 8 ποτήρια τη μέρα.

2. Πράσινο τσάι

Έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην απώλεια βάρους, επιταχύνοντας το μεταβολισμό, αναστέλλοντας την απορρόφηση του λίπους κι ενισχύοντας τη ρύθμιση της γλυκόζης. Αυτό συμβαίνει επειδή συγκεντρώνει πολλά φυσικά αντοξειδωτικά, τις κατεχίνες. Για πραγματικά αποτελέσματα, προσπάθησε να πίνεις τρία με πέντε φλιτζάνια την ημέρα ή να παίρνεις συμπληρώματα διατροφής.

3. Γκρέιπφρουτ

Η Marylin Monroe ορκιζόταν στη δίαιτα του γκρέιπφρουτ κι από ότι φαίνεται κάτι ήξερε. Ερευνητές του Ερευνητικού Κέντρου Διατροφής και Ιατρικής στο Σαν Ντιέγκο, ανακάλυψαν ότι τρώγοντας ένα φρούτο ή πίνοντας ένα χυμό πριν από ένα γεύμα, έχει ως αποτέλεσμα την εβδομαδιαία απώλεια κιλών. Αυτό συμβαίνει γιατί το γκρέιπφρουτ έχει φυσικά συστατικά που μειώνουν τα επίπεδα της ινσουλίνης και τις λιγούρες κι αυξάνει την ικανότητα του σώματος να καίει το λίπος.

4. Τσίλι

Δύσκολο να σκεφτείς κάτι καλύτερο από αυτό όσον αφορά την καύση του λίπους. Το πιπέρι καγιέν και τα αντίστοιχα μπαχαρικά, περιέχουν το χημικό συστατικό καψαϊκίνη, το οποίο ενισχύει το μεταβολισμό, αυξάνοντας τη θερμοκρασία του σώματος. Επιπλέον, ένα μόνο τσίλι περιέχει όλη τη β καροτίνη που χρειάζεσαι σε μία μέρα και δύο φορές τη συνιστώμενη ημερήσια δόση της βιταμίνης C.

5. Σκόρδο

Εκτός του ότι αποτελεί ένα τέλειο αντιβιοτικό, σκοτώνει τα μικρόβια και μας βοηθά να ξεπεράσουμε τα κρυολογήματα, το σκόρδο μειώνει τη χοληστερόλη και τα λιποκύτταρα.

6. Φύκια

Είναι πολύτιμα για τα υψηλά επίπεδα ιωδίου το οποίο βοηθά στην τόνωση των θυρεοειδών ορμονών στο σώμα, οι οποίες ρυθμίζουν το μεταβολισμό. Επίσης περιέχει διάφορα μεταλλεύματα που βοηθούν την κατανομή του λίπους της κοιλιάς και την ανακούφιση στην κατακράτηση νερού. Μπορείς να τα προμηθευτείς σε μορφή συμπληρώματος από τα καταστήματα υγιεινής διατροφής.

7. Βρώμη

Σου δίνει το αίσθημα του κορεσμού, κάτι που τα κάνει το ιδανικό πρωινό για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Με την κατανάλωση βρώμης, παρέχεις στο σώμα σου ενέργεια όλη μέρα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης και στη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολικού ρυθμού.

8. Αμύγδαλα

Μπορεί να μη σου γεμίζουν το μάτι, αλλά το καθένα από αυτά περιέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και καλά λιπαρά. Αυτός ο συνδυασμός θρεπτικών συστατικών, αρκεί για να μειώσει την όρεξη και να επιταχύνει το μεταβολισμό. Πρόσεχε όμως την ποσότητα, καθώς έχουν αρκετές θερμίδες. Μία καλή ιδέα είναι να προσθέσεις μερικά στα δημητριακά σου.

9. Σπαράγγια

Τα σπαράγγια, όπως και τα παντζάρια, είναι πλούσια σε βιταμίνη Β, η οποία βοηθά τον υγιή μεταβολισμό. Περιέχουν επίσης φυτικές ίνες κι άλλα αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων της ινσουλίνης και δίνουν την αίσθηση της πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

10. Μούρα

Όχι μόνο είναι γεμάτα με αντοξειδωτικά συμμάχους στην ομορφιά, αλλά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάτι που σε βοηθά να αισθάνεσαι πλήρης και ρυθμίζει την παραγωγή ινσουλίνης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria