“Επιδρομή” ελεγκτών του ΙΚΑ σε επιχειρήσεις της Καστοριάς! - OlaDeka

“Επιδρομή” ελεγκτών του ΙΚΑ σε επιχειρήσεις της Καστοριάς!

“Επιδρομή” ελεγκτών του ΙΚΑ σε επιχειρήσεις της Καστοριάς!
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.
Εφόδους σε επιχειρήσεις της Καστοριάς πραγματοποί- ησαν το περασμένο τριήμερο, μεικτά συνεργεία ελεγκτών του ΙΚΑ και του ΣΔΟΕ, για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας,

προκαλώντας όμως πανικό σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους, για τον τρόπο με τον οποίο διενεργούσαν τους ελέγχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο των ελεγκτών μπήκαν οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής των Αμπελοκήπων και τα καταστήματα ειδών εστίασης και αναψυχής, που απασχολούν εποχιακό προσωπικό.


Ο τρόπος όμως που έγιναν οι έλεγχοι θύμιζε, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, επιχειρήσεις της ΕΚΑΜ, για την σύλληψη επικίνδυνων κακοποιών με εγκληματική δράση!

Το γεγονός κατήγγειλε με αυστηρή ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών, ο οποίος μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι: “Είμαστε εναντίον της ανασφάλιστης εργασίας, αλλά και της εκ των προτέρων ενοχοποίησης και στοχοποίησης επιχειρήσεων επειδή κατορθώνουν και λειτουργούν αλλά και να προσφέρουν εργασία. Προσβλητικές συμπεριφορές και απειλές δεν αρμόζουν σε όργανα της συντεταγμένης πολιτείας, είναι απαράδεκτες και μη ανεκτές”!

Από τις αφηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων, έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου τα συνεργεία  των ελεγκτών, πριν από κάθε “έφοδο” περικύκλωναν το κτήριο της επιχείρησης και στην συνέχεια πραγματοποιούσαν κανονική “εισβολή” στους χώρους εργασίας, πανικοβάλλοντας τους εργαζόμενους, οι οποίοι έντρομοι πηδούσαν από τα παράθυρα… για να ακολουθήσει ένα άγριο κυνηγητό μέσα στα χωράφια!

Κανονικό “ντου” με κωμικοτραγικές διαστάσεις, καταγράφηκε σε κέντρο διασκέδασης της περιοχής, όπου εκείνη την στιγμή γινόταν ένα γαμήλιο γλέντι. Εκεί οι ελεγκτές του ΙΚΑ αφού εισέβαλαν προκλητικά στην κουζίνα, στην συνέχεια “ανέκριναν” τους συγγενείς του γαμπρού και της νύφης, μη τυχόν και ανήκουν στο… προσωπικό του καταστήματος!

Φεύγοντας, τέλος, “έγραψαν” τον καταστηματάρχη για… ανασφάλιστη ορχήστρα αλλά τον άφησαν κι ένα περιθώριο αντίδρασης, να καταθέσει ένσταση εάν αμφισβητεί τα όσα του καταλογίζουν…

Την στοχοποίηση των καστοριανών επιχειρήσεων από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, ο ΣΕΓ απέδωσε “σε υπερβολικές και άστοχες δηλώσεις ορισμένων για ανύπαρκτους τζίρους δεκάδων εκατομμυρίων” φωτογραφίζοντας τον πρόεδρο του ετέρου Συνδέσμου Γουνοποιών κ. Ηρακλή Καλλισθένη, για κάποιες “υπεραισιόδοξες” εκτιμήσεις που έκανε κατά την διάρκεια της τελευταίας έκθεσης γούνας!

Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι, που συνδυάζουν τις τελευταίες, εξελίξεις, με τις πρόσφατες δηλώσεις κομματικών παραγόντων ενός συγκεκριμένου κόμματος, οι οποίες στρέφονται εναντίον των “μεγαλογουναράδων” και κάνουν εκτενείς αναφορές στην ανασφάλιστη εργασία, που μαστίζει τον κλάδο.

Και η ανακοίνωση αυτή καταλήγει: “Εκατοντάδες άνθρωποι δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υγεία, γιατί οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα τα έχουν όλα και οι γουνεργάτες δεν θα έχουν αυτό το δικαίωμα”!

Την αποψη αυτή έρχονται να ενισχύσουν διάφορες ανώνυμες καταγγελίες, που κυκλοφορούν σαν φήμες από το φόβο των Ιουδαίων… ότι ορισμένοι μεγαλοεπιχειρηματίες καταστρατηγούν ακόμα και τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, αποδίδοντας στους εργαζόμενους λιγότερα απ΄ όσα προβλέπει ο νόμος!

Το θέμα αναμένεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις στο προσεχές διάστημα, μέχρι να ξακαθαρίσει πλήρως το τοπίο και να προστατευθούν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι συνεπείς επιχειρηματίες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria