Τους έκοψαν μία ολόκληρη σύνταξη με το καλημέρα του 2012 - OlaDeka

Τους έκοψαν μία ολόκληρη σύνταξη με το καλημέρα του 2012

Με το καλημέρα της νέας χρονιάς, έχασαν αυτομάτως – ούτε λίγο, ούτε πολύ – μία επικουρική σύνταξη ! Στο εκκαθαριστικό σημείωμα, που έλαβαν από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.), διαπίστωσαν πως έλειπαν οι αποδοχές ενός μήνα ! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το 24h.gr, το συγκεκριμένο επικουρικό ταμείο πληρώνει τους δικαιούχους ανά τρίμηνο, με το γνωστό «μέρισμα».

Στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, με το νόμο 2042, μειώθηκαν κατά 20% και αυτές οι συντάξεις. Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 2 του άρθρου 4 προβλέπεται ότι «από 1.11.2011 και εφεξής…το ποσό της μηνιαίας επικουρικής σύνταξης μειώνεται… για τους συνταξιούχους του Μ.Τ.Π.Υ. κατά ποσοστό 20%».

Μέχρι εδώ, όλα καλά. Όμως, το τελευταίο μέρισμα του 2011 καταβλήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου, και έτσι, οι επικουρικές Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου πληρώθηκαν χωρίς κούρεμα, στο 100%. Για αυτό ακριβώς το λόγο, στο πρώτο τριμηνιαίο μέρισμα της φετινής χρονιάς, αντί για τρεις επικουρικές, έλαβαν μόλις… δύο.

Το Ταμείο, δηλαδή, παρακράτησε αναδρομικά τη μείωση για τις συντάξεις Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου (20%+20%=40%), καθώς και για τις επικουρικές Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου (20%+20%+20%=60%). Συνολικά, δηλαδή (40%+60%=100%), μία ολόκληρη σύνταξη.

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως, όπως καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι, ουδέποτε ενημερώθηκαν από το Ταμείο για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, όπως συμβαίνει συνήθως.

Επιπλέον, το Ταμείο επέλεξε όχι να μοιράσει τη μείωση των δύο τελευταίων μηνών του Νοεμβρίου στις 12 συντάξεις του 2012, αλλά εφάπαξ (ας μην αναφερθούμε στο σε πόσες δόσεις πληρωνόμαστε από το Δημόσιο αναδρομικές οφειλές του προς εμάς).

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria