Wall Street Journal:”Όλοι γνωρίζουν ότι ο Σαμαράς έχει δίκαιο” - OlaDeka

Wall Street Journal:”Όλοι γνωρίζουν ότι ο Σαμαράς έχει δίκαιο”

Οι προτάσεις Σαμαρά φέρνουν ανάπτυξη”“‘Επιτέλους μιας πρόταση υπέρ της ανάπτυξης στην Ελλάδα” είναι ο τίτλος κύριου άρθρου στην σημερινή έκδοση της Wall Street Journal ,
το οποίο δίνει συνέχεια στην χθεσινή συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην ίδια εφημερίδα εμβαθύνοντας στις απόψεις του. Το γεγονός ότι το άρθρο αυτό δημοσιεύεται στην μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα του κόσμου, στην σημερινή δύσκολη για την Ελλάδα συγκυρία, δηλώνει από μόνο την μεταστροφή που σημειώνεται διεθνώς υπέρ των απόψεων Σαμαρά:

Λέγεται ότι ο Διογένης περιόδευε στην Αρχαία Ελλάδα με ένα φανάρι το καταμεσήμερο, ψάχνοντας για έναν τίμιο άνθρωπο. Αυτές τις ημέρες το να ψάχνεις στην Ελλάδα έναν Έλληνα πολιτικό με μια αναπτυξιακή πολιτική ατζέντα φαινόταν ένας εξίσου δύσκολος στόχος. Σε μια συνέντευξή του όμως σε αυτήν την εφημερίδα χθες, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς είπε την τίμια αλήθεια για την πολιτική αυξήσεως της φορολογίας της κυβέρνησης, ως μεθόδου για την ανόρθωση της Ελλάδας: Είναι μια αποτυχία, είπε, και «σε τρεις μήνες θα ζητάμε περισσότερα λεφτά».

Όλοι εκτός των Βρυξελλών και του ΔΝΤ, όπως φαίνεται, γνωρίζουν ότι ο κ. Σαμαράς έχει δίκαιο. Ωστόσο, δίνοντας αρνητική ψήφο στις ακόμα περισσότερο αυξήσεις φόρων την περασμένη εβδομάδα, δεν έλαβε παρά μόνο περιφρόνηση από τους αρχιτέκτονες της ελληνικής διάσωσης.

Ο κ. Σαμαράς ζητά μείωση της φορολογίας νομικών προσώπων στο 15% από 24%, παράλληλα με μειώσεις στον φόρο προσωπικού εισοδήματος και τους φόρους στα καύσιμα και τον Τουρισμό. Στην χθεσινή του συνέντευξη υποστηρίζει επίσης ότι η χαμηλότερη φορολόγηση θα μειώσει την αχαλίνωτη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, ενώ θα απελευθερώσει την δημιουργικότητα του ιδιωτικού τομέα.

Μας φαίνεται σωστό. Με αφορμή τις ανορθόδοξες ιδέες του κ. Σαμαρά, εφιστούμε την προσοχή και στις προτάσεις του οικονομολόγου Steve Hanke, που παρουσιάσαμε από αυτές τις σελίδες πέρυσι, ο οποίος προτείνει δραστική μείωση της φορολογίας μισθωτών υπηρεσιών στους εργοδότες για να μειωθεί το κόστος της εργασίας και να τονωθεί η δημιουργία θέσεων εργασίας

Το κόστος της εργασίας έχει εκτοξευθεί στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια υπό τις πιέσεις των εργατικών συνδικάτων και οι μη ανταγωνιστικοί μισθοί συμβάλλουν πολύ στην ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Δεδομένης της κουλτούρας της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, οι επανειλημμένες αυξήσεις φόρων δεν θα δημιουργήσουν ποτέ το εισόδημα που χρειάζεται η Αθήνα για να πληρώσει τις τρέχουσες δαπάνες.

Οι προτάσεις του κ. Σαμαρά προσφέρουν , τουλάχιστον, την προοπτική του να υπάρξει και πάλι ανάπτυξη στην Ελλάδα

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria