Ο νεοέλληνας δεν είναι Ελληνας - OlaDeka

Ο νεοέλληνας δεν είναι Ελληνας

Μετά από πρόσφατες επιστημονικές έρευνες σκιαγραφήθηκε τελικά το πορτραίτο του Νεοέλληνα το οποίο είναι το παρακάτω.
Αρκετά χαμηλού αναστήματος παραδόξως κονταίνει αντί να ανορθώνει το ανάστημα του εν αντιθέσει με τους ένδοξους προγόνους του.
Χέρια μακριά για να βουτάει ενίοτε ότι του γυαλίσει το μάτι. Κοιλιά ετοιμόγεννης απ’ την μάσα  τις μπύρες και την καλοπέραση. Σβέρκος φαρδύς για να προσγειώνονται άνετα οι σφαλιάρες Ευρωπαίων και εγχώριων πολιτικών και οπίσθια τουρλωμένα έτοιμα να καλωσορίσουν τον επίδοξο επιβήτορα του.
Ενίοτε κυκλοφορεί και με λειρί παρά του ότι αποκαλείται κότα, προφανώς διότι ανήκει στην κατηγορία της λυράτης.
Γεγονός συγγένειας με την αρχαιότητα και μέχρι το έπος του 40 αποκλείεται ως αβάσιμο σύμφωνα με τα πρόσφατα επιτεύγματα που έχει να επιδείξει ούτε εξ αγχιστείας και μάλλον πρόκειται για συνωνυμία παρά για προγονική σχέση.
Φυσικά δεν αυτοεξαιρούμαι  αφού παρόλο που νιώθω αγανακτισμένος εν τούτοις νιώθω μαρμαρωμένος και ανήμπορος να αντιδράσω στον προφανή εμπαιγμό της κοινωνίας μας.
Εύλογα ως συνήθως κάποιοι θα αναρωτηθούν τι θα μπορούσε να επιτευχθεί με πορείες και διαμαρτυρίες αφού όπως όλοι γνωρίζουμε πάντοτε απεργούσανε και αγωνιζόντουσαν λίγοι αλλά στο ταμείο για την αύξηση πηγαίνανε πολλοί. Τα βολεμένα χρόνια που παρήλθαν ραχάτικα προφανώς ήταν δωρεά της ολιγαρχίας παρά αποτέλεσμα αγώνων.
Ας αφήσουμε λοιπόν τους λεονταρισμούς στα καφενεία και τις μεταξύ μας πρόστυχες κουβέντες κι ας καθίσουμε στρογγυλεμένοι τώρα στους αναπαυτικούς καναπάδες  ρουφώντας ήσυχα το μελάτο αβγουλάκι μας παρακολουθώντας κάποιο Τούρκικο σήριαλ ή μια κατσαρόλα μαγειρικής καθώς και τα οπίσθια κάποιας τηλεστάρ μη τυχόν έχουν κυτταρίτιδα. Κάποια στιγμή θα μας βγάλει απ’ το λήθαργο ο πολιτικός επιβήτορας που ψηφίσαμε πρόσφατα και σαν καλοί γκιαούρηδες θα προτάξουμε εκ νέου τον πισινό για μια ακόμη ξεπέτα.
Τώρα είμαι βέβαιος ότι θα τα βάλετε μαζί μου γιατί η αλήθεια είναι μαλώτρα κι αφού δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τους πραγματικούς φταίχτες ας ξεκατινιαστούμε αναμεταξύ μας καθώς τα κανακεμένα λόγια πάντα μας κοιμίζανε όμορφα ενώ η σκληρή κι αληθινή γλώσσα μας έκανε να νιώθουμε άβολα κι επιθετικά. Προτού όμως θυμώσετε και άξαφνα βγεί ο ήρωας από ,μέσα σας διαβάστε και διαλογιστείτε με το παραπάνω κείμενο και μετά με ηρεμία πράξετε ανάλογα. Εγώ είμαι έτοιμος να ακολουθήσω τον πρώτο αφυπνισμένο που θα οδηγήσει τούτη την έρμη και ψεκασμένη  χώρα.
Χαίρεται κι αντίο.
Με αγάπη Σμιξιώτης Κωνσταντίνος
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria