ΠΡΟΣΤΙΜΟ 75 ΕΚ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ JOHNSON KAI JOHNSON - OlaDeka

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 75 ΕΚ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ JOHNSON KAI JOHNSON

Με πρόστιμο πάνω από 75 εκατ. δολαρίων καταδικάσθηκε από τις αμερικανικές αρχές η Johnson & Johnson, για δωροδοκίες γιατρών στην Ελλάδα, την Πολωνία, τη Ρουμανία και το Ιράκ, την περίοδο 2000-2003.
Από έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, διαπιστώθηκε ότι από το 1998 η εταιρεία είχε δωροδοκήσεις γιατρούς και διοικήσεις νοσοκομείων σε Ελλάδα, Πολωνία και Ρουμανία προκειμένου να εξασφαλίσει την προώθηση των προϊόντων της.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι στην περίοδο 2000-2003 η Johnson & Johnson, υιοθέτησε αθέμιτες πρακτικές προκειμένου να λειτουργήσει ως προμηθευτής του ΟΗΕ στο πρόγραμμα “Πετρέλαιο αντί τροφίμων” για το Ιράκ.
Ειδικότερα για την υπόθεση του Ιράκ, διαπιστώθηκε πως δύο θυγατρικές εταιρείες κατέβαλαν 760.000 δολάρια σε αξιωματούχους της κυβέρνησης του Σαντάμ Χουσεΐν προκειμένου να διασφαλίσουν συμβόλαια ύψους 9 εκατ. δολαρίων. Όπως έγινε γνωστό η Johnson & Johnson αποδέχθηκε τις κατηγορίες και συμφώνησε για το ύψους του προστίμου στα πλαίσια συμβιβασμού με τις αμερικανικές αρχές.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria