Απίστευτες καταγγελίες Κούγια - Απαντήσεις από Μπέο και Δαλούκα - Προειδοποίηση από Μαρινάκη. - OlaDeka

Απίστευτες καταγγελίες Κούγια – Απαντήσεις από Μπέο και Δαλούκα – Προειδοποίηση από Μαρινάκη.

Δύο απόπειρες δωροδοκίας σε Δαλούκα και Ιταλό διαιτητή κατήγγειλε ο Αλέξης Κούγιας από Μπέο και Μαρινάκη, ενώ αποκάλυψε πως άκουσε τις κασέτες μαζί με τον Νικόλα Πατέρα. Νωρίτερα παρέδωσε τις κασέτες στην εισαγγελία. Μπέος: “Αν είμαι εγώ στην κασέτα τότε συνομιλητής μου είναι ο Πατέρας”! Αρνείται τα πάντα ο Δαλούκας.
Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο της πρώτης κασέτας

Παρέδωσε τα cd στην εισαγγελία ο Κούγιας

Δαλούκας: Δεν έχω συναντηθεί ούτε έχω συζητήσει ποτέ με τον Μαρινάκη

“Κύκλοι” ΠΑΕ Ολυμπιακός: Δεν έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά

ΕΠΟ: Να χυθεί άπλετο φως

Σάλος έχει προκληθεί στον χώρο του ποδοσφαίρου μετά τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο Αλέξης Κούγιας κατηγορεί τον Αχιλλέα Μπέο ως τον άνθρωπο που μπορεί να ορίζει διαιτητές σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ υποστήριξε πως υπήρξε προσπάθεια δωροδοκίας του Δαλούκα πριν το ματς Άρης – Παναθηναϊκός.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως έγινε απόπειρα να “πιαστεί” από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο διαιτητής του αγώνα Μακάμπι – Ολυμπιακός.

Σας παραθέτουμε τα όσα καταγγέλει ο Αλέξης Κούγιας:

“Ο Αχιλλέας Μπέος και οι άγνωστοι συνεργοί του μπορούν να ορίζουν όποιον διαιτητή θέλουν, ακόμη και στη Σούπερ Λίγκα. Προκύπτει πως ο Αχιλλέας Μπέος έκανε απόπειρα δωροδοκίας στο διαιτητή Δαλούκα. Ότι πριν τον αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακός προσπάθησε στην Ιταλία να πλησιάσει το διαιτητή. Διηγείται ο Αχιλλέας Μπέος ότι τον διαιτητή Δαλούκα πλησίασε ο κύριος Μαρινάκης, του πρόσφερε 200.000 ευρώ, δεν το έκανε, αλλά εδωσε το λόγο της τιμής του ότι θα τον πλησιάσει. Μετά το ματς Μακάμπι-Ολυμπιακός ο κ. Μπέος συνάντησε τον κ. Δαλούκα, διηγείται τι του είπε με εκφράσεις χυδαίες και το αμέσως επόμενο κομμάτι αφορά τι προηγήθηκε, πώς ο Μπέος είπε στο Δαλούκα ότι έχει τη δυνατότητα να τον βάλει να σφυρίξει, ότι θέλει από αυτόν πριν τον βάλει να σφυρίξει, ότι θα υποσχεθεί να παίξει 52-48 υπέρ του Άρη με τον Παναθηναϊκό. Διηγείται τι έκανε στο ημίχρονο αυτού του αγώνα στο κινητό του κ. Δαλούκα.

Πριν από αυτό, ο Μπέος μπροστά στη γυναίκα του Δαλούκα απείλησε ευθέως τον ίδιο πως αν δεν τηρήσει την υπόσχεσή του, θα έρθουν Ρώσοι και Βούλγαροι. Στο τελευταίο κομμάτι γίνεται αναφορά στο κύκλωμα του στοιχήματος, που είναι ανεξέλεγκτο κι επειδή έχασε κόσμος τα λεφτά του, ο Μπέος δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει.

Ελπίζω από σήμερα να γίνει κάτι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πάψουν να υπάρχουν Μπέοι και Τσακογιάννηδες, αλλά και κάποιοι υπάλληλοι στην ΕΠΟ που έχουν μοναδικό τους μέλημα πώς θα στήνουν τα ματς ακόμη και στα περιφερειακά πρωταθλήματα. Για όλα αυτά έχω καταθέσει.

Δεν είμαι υπηρέτης κανενός ξένου συμφέροντος. Είχα να δω 10 χρόνια τον κύριο Πατέρα. Είμαι περήφανος και αυτοδημιούργητος άνθρωπος κι έχω χάσει πολλά χρήματα. Όμως ήταν τύχη για μένα να μου ανατεθεί η υπεράσπιση του Δαλούκα, γιατί αλλιώς δεν θα έρχονταν οι κασέτες αυτές στα χέρια μου. Αμέσως μόλις μου έστειλαν τις κασέτες, το μυαλό μου πήγε στο Νικόλα Πατέρα. Νόμιζα πως με επέλεξε για να τις βγάλω στη δημοσιότητα. Μόλις ήρθαν οι κασέτες, ήρθαν και τις παρέλαβαν στο γραφείο μου τρεις συνεργάτες, επικοινώνησα και μίλησα με τον Νικόλα Πατέρα. Αιφνιδιάστηκε. Έδειξε μία ειλικρινή έκπληξη. Του είπα να τις ακούσουμε μαζί, γιατί εγώ μόνος μου δεν μπορώ να σηκώσω αυτό το βάρος. Τις ακούσαμε και τον κάλεσα ως πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και του ΠΑΟ να μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου. Η συμπεριφορά του τις επόμενες μέρες με απογοήτευσε γιατί δεν έκανε τίποτα.

Πήγα στον κύριο Πιλάβιο. Κι εκεί όμως δεν έγινε τίποτα. Είχα αποφασίσει να κάνω σήμερα αυτή τη συνέντευξη και σήμερα την κάνω. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ήττα να το κάνει αυτό ο πρόεδρος της Παναχαϊκής και να μην το κάνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ ή ο πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η Παναχαϊκή είναι η μόνη ομάδα χωρίς χορηγία της Σούπερ Λίγκας.

Μέχρι το βράδυ σημαντικοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην δώσω τη συνέντευξη.”

Ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο υλικό

Η πρώτη κασέτα

Το είπε, το παραδέχεται ο Δαλούκας. Μίλησε με αυτόν και τα είχε συμφωνήσει αυτά. Όχι του είπα. Έχεις βγει εκτεθειμένος. Εγώ εκείνη την εποχή είμαι στην Ιταλία με την ομάδα μου.

Άκου να δεις, έχω μερικούς ανθρώπους, μήπως βρούμε άκρη. Τελικά μου είπε ότι είναι νέος διαιτητής, θέλει να κάνει καριέρα. Του είπα, Βαγγέλη; Ξέχασέ το, ψάξτο μόνος! Την Τετάρτη το βράδυ με παίρνει τηλέφωνο τρελαμένος. Μου λέει θα σου πω. Αυτό με τον Δαλούκα. Τρελάθηκα. Του λέω Βαγγέλη από που και ως που;

Θέλω να σε δω … Τι μαλακία έχεις κάνει; Πάω στο Βόλο. Το μ…. δεν πήρε τα λεφτά. Του λέω τελειώσαμε. Δε θέλω καλημέρα. Ξέρω πως χειρίζονται τα πράγματα. Ξέρεις τι θα έλεγα στον Βαγγέλη. Δώστου τα 200.000.

Η δεύτερη κασέτα

“H δεύτερη κασέτα είναι χειρότερη και αποκαλύπτει με τι ανθρώπους έχει μπλέξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακούστε τι λέει ο πιο πετυχημένος παράγοντας και εγώ ο αποτυχημένος δεν μπορώ να ανεβάσω την Παναχαϊκή”, προλόγισε ο Κούγιας.

“Toυ λέω αν είναι να βγει ο Κάκος εκεί βάλε μου τον Δαλούκα, ο οποίος Δαλούκας θα παίξει 52-48 Άρη. Τα σπόρια θα τα δώσει στον Άρη.

Τον παίρνω τηλέφωνο εγώ. Του λέω πρόσεξε. Σε παίρνω τηλέφωνο για ένα συγκεκριμένο πράγμα. Εάν θα μπεις εκεί, θα βοηθήσεις; Πρόσεξε δεν θέλω να κάνεις έγκλημα. Να βοηθήσεις. Θα βοηθήσεις; Δε θέλω να κάνεις έγκλημα. Του λέω πρόσεχε γιατί θα γίνει της πουτ… Μου λέει για τα… Θα το κανονίσω αυτό αν όλα πάνε καλά.

Πάω στον Βόλο. Μπροστά στη γυναίκα του. Φεύγεις για Θεσσαλονίκη. Πρόσεξε καλά. Βλέπω το πέναλτι στην τηλεόραση. Τον παίρνω στο ημίχρονο. Το έχει κλειστό. Τον ξαναπαίρνω, το έχει ανοιχτό… Δεν απαντά. Και τον πήρα μετά το βράδυ. Τότε του είπα ότι γαμ… Είσαι μουν…

Όταν τον πήρα στην Πολωνία του είπα μη με εκθέσεις γιατί θα έρθουν Ρώσοι Βούλγαροι Ρουμάνοι και δεν μπορώ να τους ελέγξω. Του είπα θα βγει κόσμος και δε θα μπορώ να βγω μπροστά”.

Με τη τηλεφωνική του παρέμβαση στον NovaΣΠΟΡ fm o Αχιλλέας Μπέος παρέπεμψε για απαντήσεις στην αυριανή συνένετευξη Τύπου που θα παραχωρήσει, ενώ μετά από επίμονες προσπάθειες των δημοσιογράφων αρκέστηκε να πει: “Αν είναι η δική μου φωνή στις κασέτες τότε συνομιλητής μου είναι ο Νικόλας Πατέρας”! Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου χαρακτήρισε επίσης προφανές πως οι κασέτες είναι προϊόν μοντάζ αφού όπως τόνισε: “Δεν γίνεται να μιλάω μόνος μου”.

Λίγο αργότερα ο Αχιλλέας Μπέος ενημέρωσε με ανακοίνωση πως θα απαντήσει χαρακτηρίζοντας τις κασέτες “της λαϊκής”.

Αναλυτικά:

“Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος θα παραθέσει συνέντευξη τύπου για τα τεκταινόμενα στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, για τους κ.κ. Κούγια και Πατέρα καθώς και για τις κατασκευασμένες κασέτες της λαϊκής”.

Το βράδυ της Τετάρτης ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη απέστειλε σε ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης την παρακάτω εξώδικη δήλωση:

“Δια της παρούσης ηλεκτρονικής εξωδίκου δηλώσεως σας αναφέρουμε ότι το δικηγορικό γραφείο ΣΟΦΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ εκπροσωπεί δικαστικώς και εξωδίκως τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη, Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, και έχει αναλάβει την προάσπιση των έννομων συμφερόντων του και τη λήψη παντός αναγκαίου μέτρου κατά παντός υπευθύνου διαχειριστή ηλεκτρονικού ημερολογίου, ιστοσελίδας ή ιστολογίου και συντακτών αυτών και σχετικώς Σας γνωστοποιούμε ότι η δημοσίευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, αναμετάδοση και φιλοξενία προσβλητικών χαρακτηρισμών και σχολίων σε βάρος του προσώπου του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, τελούμενη είτε από διαχειριστή και συντάκτη είτε από φιλοξενούμενο σχολιαστή θα συνεπάγεται τη λήψη των αναγκαίων δικαστικών μέτρων. Η μη συμμόρφωση στην, δια της παρούσης εξωδίκου, πρόσκλησή μας, συνιστά απόπειρα εξαναγκασμού σε ανοχή της προσβολής, η οποία τιμωρείται κατά τις οικείες διατάξεις του Ποινικά Κωδικά και για την οποία επιφυλασσόμεθα παντός εν γένει νομίμου δικαιώματος του εντολέως μας.

ΟΙ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
ΣΟΦΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria