Νεκρώνει σήμερα όλη η χώρα - Απεργούν οι πάντες - Φοβάται έκτροπα η ΕΛ.ΑΣ - OlaDeka

Νεκρώνει σήμερα όλη η χώρα – Απεργούν οι πάντες – Φοβάται έκτροπα η ΕΛ.ΑΣ

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για μισθολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα. Παραλύει όλη η χώρα. Ποιοι θα απεργήσουν.

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την ίδια ώρα χωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια θα κάνει το ΠΑΜΕ.

Τα συνδικάτα ζητούν νέο μισθολόγιο χωρίς περικοπές και επιστροφή των δώρων, καθώς και να μην υπάρξουν νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στο ασφαλιστικό.

Στην απεργία συμμετέχουν:

* Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των Ταμείων και οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες.

* Οι τραπεζικοί υπάλληλοι, το προσωπικό των ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

* Οι γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ και στην πρόνοια. Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούν τα νοσοκομεία. Διαβάστε τη σχετική είδηση

* Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πραγματοποιούν 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

* Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κάνουν στάση εργασίας.

* Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία.

* Κλειστά τα καταστήματα, μετά από απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

* Οι εργαζόμενοι στο ΟΣΕ, τα τρένα του οποίου δε θα κινηθούν καθόλου την Τετάρτη

* Τρόλεϊ και λεωφορεία προσανατολίζονται να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, ενώ ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν όσοι θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια. Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς.

Μέτρα της αστυνομίας για την απεργία

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία ενόψει της αυριανής πανελλαδικής απεργίας και των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο κέντρο της Αθήνας για την πρόληψη και καταστολή τυχόν επεισοδίων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές με διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα ενισχύσεις από αστυνομικές δυνάμεις από διάφορα σημεία της Ελλάδας προκειμένου να συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα που έχει προγραμματίσει η Αστυνομία.

Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται σε όλες τις συγκεντρώσεις και κατά μήκος των πορειών και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι διαταγές που έχουν δοθεί είναι να μην προκαλούν με την παρουσία τους αλλά να εφαρμόζουν το νόμο σε κάθε περίπτωση.

Οι επιτελείς της αστυνομίας έχουν καταστρώσει σχέδια ειδικά για την φύλαξη κτιρίων που μπορεί να γίνουν στόχος επιθέσεων ή άλλων ενεργειών. Παράλληλα με τα ΜΑΤ, ΥΜΕΤ και άλλες δυνάμεις τάξης θα υπάρχουν ομάδες της Ασφάλειας, της Υπηρεσίας ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης οι οποίες θα κινούνται συνεχώς στο κέντρο και θα προβαίνουν σε συλλήψεις σε περίπτωση που σημειωθούν επεισόδια.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, άλλες ομάδες πραγματοποιούν από σήμερα “προληπτικούς ελέγχους”. Τις τελευταίες μέρες οι αξιωματικοί της αστυνομίας ήταν συνεχώς σε επικοινωνία με τους διοργανωτές των διαδηλώσεων προκειμένου να υπάρξει συνεργασία για την περιφρούρηση συγκεντρώσεων και πορειών και την αποτροπή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria