Επένδυση 600 εκ. ευρώ για ενέργεια στην Κοζάνη ανακοίνωσε ο Γ. Παπανδρέου - OlaDeka

Επένδυση 600 εκ. ευρώ για ενέργεια στην Κοζάνη ανακοίνωσε ο Γ. Παπανδρέου

Τη δημιουργία του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου και εργοστασίου παραγωγής εξοπλισμού για φωτοβολταϊκά στην περιοχή ανακοίνωσε το απόγευμα στην γεμά

τη απο κόσμο αίθουσα Τέχνης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.Δείτε το VIDEO:

Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης έξω από την Αίθουσα Τέχνης είχαν συγκεντρωθεί συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ΔΕΗ, καταστηματάρχες και φοιτητές. Όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό δημιουργήθηκαν επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ λίγο αργότερα τα ίδια επεισόδια επαναλήφθηκαν μπροστά από το ναό του Αγίου Γεωργίου μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων του Βελβεντού. Από τα επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων έπεσαν δακρυγόνα σημειώθηκαν ελαφρείς τραυματισμοί.
“Η Κοζάνη δείχνει το δρόμο και το μέλλον” τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε πως πρόκειται για μια ξεχωριστή περιφέρεια με ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα. “Βάζουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον και τοποθετούμε τα ζητήματα ενέργειας σε μια νέα βάση” τόνισε ο πρωθυπουργός.
Στόχος του κυβερνητικού σχεδίου είναι να γίνει ο νομός Κοζάνης ένα κέντρο πράσινης ανάπτυξης, όπου θα υπάρχουν στοχευμένες παρεμβάσεις για την επιχειρηματικότητα και την ποιοτική γεωργία, μέσα από την ενίσχυση δυναμικών καλλιεργειών και νέων επαγγελματικών δραστηριοτήτων που θα συνδέονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες. Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στην ανάγκη σύνδεσης ΑΕΙ ΤΕΙ με την παραγωγή τεχνογνωσίας. “Χρωστάμε στην περιοχή” κατέληξε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα επαναλάβει την επίσκεψή του στο προσεχές μέλλον.
Τον πρωθυπουργό καλωσόρισε ο δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της κατασκευής της νέας μονάδας καθαρής τεχνολογίας, ενώ ανέφερε ότι ο «Οδικός Χάρτης» της επόμενης δεκαετίας θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, η επένδυση στην επιχειρηματική καινοτομία, η στήριξη της ερευνητικής αριστείας και η μετάβαση στην Οικονομία της Γνώσης.
Μετά την ομιλία του Γ. Παπανδρέου το λόγο πήρε η υπουργός Περιβάλλοντος, η οποία αναφέρθηκε στις βασικές κυβερνητικές επιλογές στον τομέα της πράσινης ενέργειας στην περιοχή και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria