ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΝΤ:"ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ" - OlaDeka

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΝΤ:”ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ”

Δεν μπορεί να συνεχιστεί η μείωση των μισθών και συντάξεων για να μειωθεί περαιτέρω το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Τρόικα κ. Πόουλ Τόμσεν, μιλώντας σε συνέδριο του Economist με τίτλο :
«Κρατώντας το ευρώ ζωντανό και η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» …
«Είχε μεγάλο θάρρος η Κυβέρνηση και περιόρισε πολύ το μισθολογικό κόστος. Δεν μπορούμε, όμως, να συνεχίσουμε επ’ αόριστον να μειώνουμε μισθούς και συντάξεις», είπε ο κ. Τόμσεν, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει η Ελλάδα να μάθει να φορολογείται και να μειωθούν οι σπατάλες στις δημόσιες επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες καταβάλλουν μισθούς πολύ άνω από το μέσο μισθό» .

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ συνέχισε, λέγοντας ότι το πρόβλημα της μείωσης του ελλείμματος δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτικό. «Πρέπει να υπάρχει μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση για την προώθηση του προγράμματος και να εξακολουθήσει να είναι αυτό κοινωνικά αποδεκτό», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «για να διατηρηθεί αυτή η υποστήριξη είναι πολύ σημαντικό η δημοσιονομική προσαρμογή να γίνει μέσω των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων» .

Ο κ. Τόμσεν είπε ότι οι επόμενες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η απελευθέρωση της οικονομίας, θα είναι πιο δύσκολες από τεχνικής πλευράς και για το λόγο αυτό θα χρειασθούν αυξημένες προσπάθειες τους επόμενους μήνες. Απαντώντας στην οικονομολόγο του Economist Intelligence Unit, η οποία αναφέρθηκε σε ένα σενάριο αναδιάρθρωσης του χρέους του ελληνικού Δημοσίου το 2012 με μείωση της αξίας των ομολόγων του κατά 35%, εφόσον η Ελλάδα δεν μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει τα δάνεια της από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ο κ. Τόμσεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη από το τέλος του 2011 και με τον τρόπο αυτό θα ελέγξει το δημόσιο χρέος της

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria