Για σκεφτείτε το, καταργούνται κατακτήσεις δεκάδων χρόνων!... - OlaDeka

Για σκεφτείτε το, καταργούνται κατακτήσεις δεκάδων χρόνων!…

Σας λέγαμε ότι, η ελληνική τραγωδία μόλις άρχισε! Οι ρυθμίσεις, που αποφασίστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου βάζουν ταφόπλακα σε θεμελιώδη δικαιώματα εργαζομένων. Είναι φανερό πλέον ότι, δεν υπηρετούν την αποκατάσταση της δημοσιονομικής τάξης, αλλά την κατεδάφιση, την ερήμωση της ελληνικής κοινωνίας!

Διαλύεται το σύστημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και εγκαταλείπονται οι εργαζόμενοι μόνοι τους απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Εφεξής οι εργοδότες θα δίνουν όσο μισθό θέλουν. Ανακυκλώνονται οι 50άρηδες “ακριβοί” εργαζόμενοι με 25άρηδες χωρίς δικαιώματα, που θα παίρνουν φιλοδώρημα αντί για μισθό.
Στον ιδιωτικό τομέα η κατάρρευση των μισθών επιτυγχάνεται με την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Μέτρα σόκ που οδηγούν σε δραστικές περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, που θα φθάσουν ακόμη και το 40%.
Για σκεφτείτε το, σε λίγες ημέρες θα καταργηθούν κατακτήσεις δεκάδων χρόνων… Αλήθεια, τι σχέση έχει……
η κρίση του δημόσιου χρέους με το πριόνισμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα;
Πόσο λίγο κράτησαν οι ψευδαισθήσεις που σκοπίμως καλλιεργούσαν οι κρατούντες, ακόμη και ο πρωθυπουργός μόλις προεκλογικά, τον Νοέμβριο, ότι δεν θα θιγούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα!
Είναι προφανές ότι ζούμε μέρες πολιτικής και ηθικής κατάρρευσης της χώρας, εξέλιξη πολύ σοβαρότερη ακόμη και από απροσδιόριστης έντασης οικονομική ύφεση. Ίσως οι εξελίξεις αυτές, στον χρόνο τους, να ενισχύσουν την αντίδραση των πολιτών, το “φτάνει πια, ίσαμε εδώ”!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria