Μισθοί πείνας, τιμές στα ύψη.. - OlaDeka

Μισθοί πείνας, τιμές στα ύψη..

Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και οι μειώσεις μισθών είναι η κορωνίδα των ανάλγητων μέτρων της απίστευτης κυβέρνησης που έχει τα ηνία της χώρας. Η περικοπή μισθού πλήττει άμεσα κάθε οικογένεια και πονάει τις τσέπες όλων μας. Μήπως, όμως,
ξεχνάμε κάτι πολύ βασικό; Δηλαδή τις αυξήσεις που έρχονται από την αρχή του έτους σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες. Διότι και χωρίς λεφτά θα είμαστε και με πανάκριβα προϊόντα που δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε.

Και δε μιλάμε για ακριβά αυτοκίνητα ή ακίνητα, σκάφη και άλλες τρελές πολυτέλειες. Μιλάμε για καθημερινές ανάγκες μας.

Για παράδειγμα, μήπως δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι από την 1.1.2011 θα είναι κατά πολύ ακριβότερο, ίσως και πάνω από 10%, το ρεύμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις; Μάλιστα, το σενάριο είναι την επόμενη τριετία τα τιμολόγια να αυξηθούν 30%-50%.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πληρώσουμε διπλά. Αφενός για το ρεύμα που καίμε στα σπίτια μας και αφετέρου για το ρεύμα που ακριβαίνει στη βιομηχανία καθώς η αύξηση θα μετακυλισθεί στα προϊόντα που παράγουν αυτές οι επιχειρήσεις.

Επίσης, πολύ σημαντικό που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Από την 1.1.2011 αυξάνεται ο ΦΠΑ από 11% σε 13% και ο συντελεστής αυτός αφορά όλα τα τρόφιμα. Θα πηγαίνουμε δηλαδή στα σούπερ μάρκετ και με άδειες τσέπες και θα βλέπουμε τα ράφια με το… κιάλι αφού δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε τίποτε.

Κι εδώ έρχεται και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μέσα από το Βήμα να υποστηρίξει ότι θα πατάξει τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια της αγοράς. Δε χρειάζεται να το κάνει, όταν δε θα μπορεί να αγοράσει κανείς θα πέσουν μόνες τους, χωρίς την παρέμβασή του.

Σκεφτείτε καλά τι πρόκειται να συμβεί τους επόμενους μήνες. Μισθοί πείνας, τιμές στα ύψη. Οταν κάποιοι μιλούν για επιστροφή της Ελλάδας τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω έχουν δίκιο. Και μια βόλτα στις βαλκανικές χώρες και αυτές της ανατολικής Ευρώπης θα μας κάνει να καταλάβουμε ποια θα είναι η εικόνα της χώρας μας την επόμενη δεκαετία, τουλάχιστον.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria