Ή υποκύπτετε στις απαιτήσεις των εργοδοτών, ή πάτε για το ταμείο ανεργίας - OlaDeka

Ή υποκύπτετε στις απαιτήσεις των εργοδοτών, ή πάτε για το ταμείο ανεργίας

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε όλα τα άρθρα μας για συμφωνία νταβατζήδων και μεγάλων συμφερόντων με την κυβέρνηση για μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, βασικός υπαίτιος των
δεινών που υφίσταται η χώρα, καθώς πρόκειται για τον βασικό ταλιμπάν του Γ. Παπανδρέου, επέλεξε το Βήμα της Κυριακής για να μιλήσει για το τι περιμένει τους εργαζόμενους. Την παραδοσιακά διαπλεκόμενη εφημερίδα, η οποία λίγο έλειψε να μη βγει διότι ανακοίνωσαν απεργία οι εργαζόμενοι μόλις ο Σταύρος Ψυχάρης πήρε το μαχαίρι και έκοβε κεφάλια. Εκεί δηλαδή που γίνονται απολύσεις και μειώσεις μισθών πήγε ο κ. Παπακωνσταντίνου να μας μιλήσει για τις δύσκολες αποφάσεις που καλούνται να λάβουν οι εταιρείες.

«Μειώσεις μισθών ή απολύσεις» είναι ο τίτλος του χθεσινού Βήματος. Ξεκάθαρο μήνυμα και στους εργαζόμενους στον ΔΟΛ οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτε.

Πήραν λοιπόν τον κ. Παπακωνσταντίνου να τους πει τα εξής: «Εδώ και μήνες, βλέπουμε ότι πολλές επιχειρήσεις, προκειμένου να μην προβούν σε απολύσεις, επιχειρούν να έρθουν σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους για μειώσεις μισθών. Δεν είναι ούτε εύκολες ούτε και ευχάριστες αυτές οι καταστάσεις, αλλά απαντούν στο δίλημμα πολλών επιχειρηματιών και εργαζόμενων “μείωση μισθών ή μείωση θέσεων εργασίας”; Αυτές οι εξελίξεις δεν σχετίζονται με κανένα τρόπο με το νέο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων, το οποίο δεν έχει καν κατατεθεί ως νομοσχέδιο στη Βουλή. Το νέο πλαίσιο θα θεσπιστεί στις επόμενες εβδομάδες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ούτε το τέλος των κλαδικών συμβάσεων, ούτε το τέλος των συνδικάτων, τα οποία προφανώς θα συνεχίσουν να έχουν τον ρόλο τους στη διαμόρφωση των εργασιακών σχέσεων».

Αυτά μας είπε ο κ. υπουργός ο οποίος αν τον ρωτήσει κανείς πόσους υπαλλήλους έχει το υπουργείο του και πόσους παρατρεχάμενους πληρώνει δεν θα ξέρει να σου απαντήσει.

Εν πάση περιπτώσει, το Βήμα ήθελε έναν τέτοιον να μιλήσει για την αναγκαιότητα των μειώσεων μισθών και να περάσει στον κόσμο το εκβιαστικό μήνυμα: Ή υποκύπτετε στις απαιτήσεις των εργοδοτών, ή πάτε για το ταμείο ανεργίας.

Η διαπλοκή ξεκάθαρη. Ενας εκδότης, βασικός εκπρόσωπος των μεγάλων συμφερόντων που θέλουν μείωση κόστους εργασίας, κι ένας υπουργός πειθήνιο όργανο αυτών δηλαδή με τους οποίους έκλεισε συμφωνία η κυβέρνηση πίσω από την πλάτη του λαού.

Το Βήμα και τα άλλα μέσα ενημέρωσης που τόσα χρόνια ζούσαν με το κρατικό χρήμα, το οποίο κατά μεγάλο ποσοστό πήγε στις τσέπες ολίγων, τώρα κλαίει και οδύρεται για τη σωτηρία της χώρας. Οποία υποκρισία.

Την στιγμή που έλευση των κυβερνητών της Ελλάδας, του Στρος Καν και το Ολι Ρεν δηλαδή, θα βάλει τη σφραγίδα στην διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, των μισθών αξιοπρέπειας και του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria