Φήμες για ανακάλυψη εξωγήινης ζωής. - OlaDeka

Φήμες για ανακάλυψη εξωγήινης ζωής.

Αναταραχή προκάλεσε η NASA με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρεται ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 (19.00 ώρα Γκρίνουιτς) συνέντευξη Τύπου στην οποία θα
παρουσιαστεί ανακάλυψη που σχετίζεται με την εξωγήινη ζωή. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΝΑSA σημειώνεται ότι θα δοθεί συνέντευξη Τύπου «για να συζητηθεί μια ανακάλυψη στην αστροβιολογία που θα έχει συνέπειες στην αναζήτηση αποδείξεων για την εξωγήινη ζωή». Η συνέντευξη θα δοθεί στην Ουάσιγκτον και μεταξύ των ομιλητών θα είναι η Μάιρη Βόιτεκ, επικεφαλής του προγράμματος Αστροβιολογίας της NASA και η Πάμελα Κόνραντ, αστροβιολόγος στο διαστημικό κέντρο Goddard της ΝΑSA.
H ανακοίνωση δημιούργησε φρενίτιδα στους λάτρεις του διαστήματος και των εξωγήινων. Ηδη έχουν αρχίσει να γίνονται εικασίες, ακόμη και να παίζονται στοιχήματα σχετικά με το τι μπορεί να αφορά η ανακάλυψη.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Associated Press η ανακοίνωση θα επικεντρώνεται σε μια …….δημοσίευση η οποία θα γίνει στην επιθεώρηση «Science». Ωστόσο οι υπεύθυνοι της NASA κρατούν ακόμη κλειστά τα χαρτιά τους και δεν αναφέρουν τι ακριβώς αναφέρεται στη δημοσίευση. Σε ένα μπλογκ σημειώνεται ότι πιθανώς η ανακάλυψη αφορά την ύπαρξη βακτηριακής ζωής στον Τιτάνα, τον μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου. Ωστόσο σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες που έχουν δει ήδη το άρθρο που θα δημοσιευθεί στο Science η ανακοίνωση δεν αφορά ύπαρξη ζωής σε άλλον πλανήτη.
Στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» προβάλλεται μια διαφορετική υπόθεση. Σύμφωνα με αυτήν ανακαλύφθηκαν σε μια λίμνη (λίμνη Μόνο) στην Καλιφόρνια βακτήρια τα οποία μπορούν να επιβιώσουν σε αρσενικό, σε συνθήκες δηλαδή που μέχρι σήμερα πιστευόταν ότι ήταν άκρως τοξικές για να υποστηρίξουν ζωή. Εάν όντως αυτό αληθεύει σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες οι οποίοι δεν εθεωρείτο μέχρι σήμερα δυνατό ότι μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή.
Αύριο θα ξέρουμε τι αφορά τελικώς αυτή η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση. Σε κάθε περίπτωση οι περισσότεροι κλίνουν προς το ότι οι «θιασώτες» της εξωγήινης ζωής μάλλον θα απογοητευθούν αφού δεν θα ακούσουν ότι βρέθηκαν τα… αδέλφια μας σε άλλους πλανήτες.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria