Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών πρωτοπόρος της εξωστρέφειας. - OlaDeka

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών πρωτοπόρος της εξωστρέφειας.

Τη διοργάνωση μιας νέας έκθεσης στην Αθήνα ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο Σύνδεσμος Ελλήνων ΓουνοποιώνΠρόκειται για την 1η Διεθνή Έκθεση Γούνας Αθήνας 2011 (1st International Fur Fair Athens 2011), η οποία θα πραγματοποιηθεί από
τις 26 έως τις 28 Μαρτίου στο EXPO ATHENS, στην Αθήνα, με στόχο τη διεύρυνση της εξωστρέφειας του κλάδου.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΕΓ επιδιώκει την ανάπτυξη μιας νέας Διεθνούς Έκθεσης που θα αναβαθμίσει και θα εξελίξει την εικόνα της ελληνικής γουνοποιίας στην παγκόσμια αγορά, εφάμιλλη των διοργανώσεων σε Χονγκ Κονγκ και Μιλάνο, προκειμένου να προσελκυστούν αγοραστές από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα από τις αγορές της Ρωσίας, όλων των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών, των ΗΠΑ, των χωρών της Ευρώπης και της Κίνας.
Η έκθεση θα περιλαμβάνει παρουσίαση των fur fushion trends σε συνεργασία με επώνυμους οίκους της Ελλάδας και του εξωτερικού, μια μεγάλη επίδειξη μόδας με τη συμμετοχή εταιρειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο όπου θα προβάλλεται η παραδοσιακή τεχνική κατασκευής των ελληνικών γούνινων προϊόντων και open house την τελευταία ημέρα για το κοινό, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τα προϊόντας της γούνας.
«Η έκθεση αυτή υπάρχει σαν αναγκαιότητα εδώ και τρία χρόνια», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓ, Μάκης Λαγγιώτης, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης της εξωστρέφειας.
Το γεγονός, βέβαια, έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση των μελών του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, πολλά από τα οποία κάνουν λόγο για διασπαστική ανταγωνιστική κίνηση. «Οι αντιδράσεις είναι από κάποιους συνδικαλιστές που βλέπουν το μικρό και αφήνουν το μεγάλο. Βλέπουν δηλαδή το συμφέρον ενός συνδικαλιστικού φορέα και όχι το συμφέρον ολόκληρου του κλάδου», τόνισε ο κ. Λαγγιώτης.
«Όσες εκθέσεις γίνονται είναι για το καλό του κλάδου, όπου κι αν γίνονται», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΓ, Γιάννης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας πως ανταγωνιστές είναι μονάχα οι εκθέσεις του εξωτερικού.
Στόχος, λοιπόν, του ΣΕΓ είναι η κάλυψη 7.000 τετραγωνικών μέτρων στο EXPO ATHENS, με το κόστος συμμετοχής να διαμορφώνεται στα 130 ευρώ + ΦΠΑ ανά τ.μ.. Στην τιμή αυτή έκπτωση 10% θα έχουν οι εταιρείες που θα λάβουν μέρος σε αυτή την πρώτη διοργάνωση καθώς και επιπλέον έκπτωση 10% θα έχουν τα μέλη του ΣΕΓ.
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών (ΣΕΓ) ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του συνδέσμου τη διοργάνωση της «1st International Fur Fair Athens 2011» που θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 28 Μαρτίου 2011 στο EXPOATHENS, στην Αθήνα.
Η Ελληνική Γουνοποιία αποκτά ένα δυνατό εργαλείο ανάπτυξης, έναν σύγχρονο μοχλό εξωστρέφειας, μια μεγάλη Διεθνή Έκθεση, την «1st International Fur Fair Athens 2011».

Οι στόχοι

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών (ΣΕΓ) με την πρωτοβουλία αυτή και με προτεραιότητα τα οφέλη των Ελλήνων γουνοποιών (Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Σιάτιστας), στοχεύει στην:
• Ανάπτυξη μιας νέας Διεθνούς Έκθεσης, που θα διευρύνει, θα αναβαθμίσει και θα εξελίξει την εικόνα της Ελληνικής Γουνοποιίας στην παγκόσμια αγορά. Μια έκθεση εφάμιλλη των αντίστοιχων διοργανώσεων του Hong Kong και του Μιλάνου
• Προσέλκυση αγοραστών από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα από τις αγορές της Ρωσίας, όλων των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, των χωρών της Ευρώπης και της Κίνας
• Επίτευξη των εμπορικών στόχων των εκθετών: Αναβάθμιση της εικόνας των προϊόντων, διεύρυνση του πελατολογίου, αύξηση πωλήσεων και λήψη παραγγελιών
• Αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες – πελάτες (υψηλό επίπεδο διοργάνωσης, διαμονής κ.λπ.)

Ο Τόπος διεξαγωγής

Η επιλογή να πραγματοποιηθεί η «1st International Fur Fair Athens 2011» στην Αθήνα προσφέρει πλεονεκτήματα όπως:
• Εύκολη πρόσβαση με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους επισκέπτες του εξωτερικού και όχι μόνο
• Υπερσύγχρονες εκθεσιακές εγκαταστάσεις για τη σωστή παρουσίαση των προϊόντων
• Συνδυασμό επιχειρηματικότητας και αναψυχής αφού διαθέτει υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές μονάδες, χώρους εστίασης και διασκέδασης, τόσο στο κέντρο του αστικού της ιστού, όσο και στα βόρεια και νότια προάστια, στην παραθαλάσσια ζώνη
• Συνεργασία με τη ΡΟΤΑ, τη μεγαλύτερη εταιρία διοργάνωσης Εκθέσεων στην Ελλάδα (διαμόρφωση εκθεσιακού χώρου, κατανομή περιπτέρων κ.λπ.)

Οι συμμετέχοντες

Στην έκθεση μπορούν να συμμετέχουν όλες οι εταιρίες του κλάδου (όχι απαραίτητα μέλη του ΣΕΓ), καθώς και εταιρίες από όλες τις αγορές του εξωτερικού.

Οι καινοτομίες

• Σύνδεση της Γουνοποιίας με άλλους κλάδους ειδών πολυτελείας, εκπρόσωποι των οποίων θα συμμετέχουν στην έκθεση.
• Καθημερινές επιδείξεις μόδας. Παρουσίαση των fur fashion trends σε συνεργασία με επώνυμους οίκους της Ελλάδας και του εξωτερικού.
• Μεγάλη επίδειξη μόδας (ίσως στο Ζάππειο), με συμμετοχή εταιριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
• Ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο όπου θα προβάλλεται η παραδοσιακή τεχνική κατασκευής των ελληνικών γούνινων προϊόντων. Η γούνα θα προβληθεί ως παραδοσιακή τέχνη και αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού.
• Open House για το κοινό. Την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, το καταναλωτικό κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση και να γνωρίσει από κοντά τα προϊόντα γούνας.
• Σύγχρονες οργανωτικές και εκθεσιακές υπηρεσίες. Τόσο οι εκθέτες όσο και οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, υπηρεσίες, ανέσεις και εξυπηρέτηση, εφάμιλλες ή ανώτερες των ανάλογων διεθνών εκθέσεων.

Το Εκθεσιακό Κέντρο, EXPO ATHENS

Η Αθήνα το 2003 απέκτησε tο EXPO ATHENS, το πρώτο μεγάλο και σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο. Ένα εκθεσιακό κέντρο με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική σχεδίαση, με όλες τις ανέσεις και παροχές προς τους εκθέτες και επισκέπτες διεθνών εκθέσεων.
Το EXPO ATHENS σχεδιάστηκε από την αρχή και με κάθε λεπτομέρεια αποκλειστικά για εκθεσιακή χρήση. Βρίσκεται σε κεντρικό κομβικό σημείο, επί της Αττικής οδού στην έξοδο 14 (Γέρακας-Ανθούσα). Με ευρύχωρο parking 50.000 τ.μ., και εύκολη πρόσβαση με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους επισκέπτες όλων των εκθέσεων και εκδηλώσεων.
Ο εκθεσιακός χώρος των 32.500 τ.μ. του κέντρου αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα και έχει χωριστεί σε πέντε λειτουργικές και σύγχρονες αίθουσες.
Η επικοινωνία μεταξύ των ορόφων και των αιθουσών γίνεται άνετα και εύκολα με κυλιόμενες σκάλες και ανελκυστήρες.
Το EXPO ATHENS διαθέτει έναν επιβλητικό χώρο υποδοχής, ο οποίος παρέχει εύκολη πρόσβαση σε όλες τις αίθουσες που λειτουργούν περιφερειακά του ως δορυφόροι. Η κεντρική αίθουσα διαθέτει άνετους και λειτουργικούς χώρους υποδοχής και περιλαμβάνει πλήθος υπηρεσιών για τον επισκέπτη.

Η Οργάνωση

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών (ΣΕΓ) επέλεξε ως συνεργάτη για τη διοργάνωση και δόμηση της έκθεσης την εταιρία ΡΟΤΑ ΕΠΕ, τη μεγαλύτερη εταιρία διοργάνωσης Εκθέσεων στην Ελλάδα. Η ΡΟΤΑ δραστηριοποιείται από το 1984 στο χώρο της επαγγελματικής επικοινωνίας. Κύριες ενασχολήσεις της είναι η διοργάνωση εκθέσεων, η διαχείριση και λειτουργία του εκθεσιακού κέντρου EXPO ATHENS, καθώς και η διοργάνωση συνεδρίων και ειδικών εκδηλώσεων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με τα γραφεία του «Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών».
ΣΕΓ (Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών)
Σοφοκλέους & Υπ. Διάκου 8
52100 Καστοριά
Τηλ: 2467083380
Fax: 2467086751
E- mail: [email protected]

Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών
Τηλ.:2467083380 Φαξ:2467086751
email: [email protected]
Σοφοκλεόυς&Υπ. Διάκου 8
Καστοριά,Τ.Κ.52100

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria