Ο Γιώργος ψάχνει συνενόχους για να μην φορτωθεί μόνος του την καταστροφή,100 ημέρες μετράει η κυβέρνηση. - OlaDeka

Ο Γιώργος ψάχνει συνενόχους για να μην φορτωθεί μόνος του την καταστροφή,100 ημέρες μετράει η κυβέρνηση.

Οι εφημερίδες τώρα κατάλαβαν ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές

Διαβάζοντας τον χθεσινό Τύπο διαπιστώνουμε μια κοινή θεματολογία για τα δεινά που έρχονται,
η οποία επί της ουσίας υποδεικνύει αυτό που γράψαμε προχθές: Στην πρώτη ευκαιρία που οριοθετείται την προσεχή άνοιξη και σίγουρα πριν λήξει η προθεσμία του εκλογικού νόμου για τη λίστα, θα χρησιμοποιήσουν την ανεπάρκεια του πιο ανέφικτου προϋπολογισμού που είδαμε ποτέ, για να προκηρύξουν εκλογές. (Να γιατί θα γίνουν πρόωρες εκλογές)

Η Καθημερινή γράφει ότι οι επόμενες 100 ημέρες θα είναι ενδεχομένως οι κρισιμότερες για την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου. Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να εξασφαλίσει την τέταρτη δόση του δανείου από την τρόικα και παράλληλα να πάρει παράταση της αποπληρωμής του. Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να εφαρμόσει συγκεκριμένα διαρθρωτικά μέτρα μείωσης του ελλείμματος και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Για να το πετύχει όμως αυτό, θα βρεθεί αντιμέτωπη με οργανωμένες συντεχνίες, με τις οποίες είχε προνομιακές πολιτικές σχέσεις, αλλά και με ισχυρές επαγγελματικές ομάδες, όπως οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι φαρμακοποιοί, οι συμβολαιογράφοι κ.α. …

Η τρόικα αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η συνταγή δεν βγαίνει. Γι’ αυτό και προετοιμάζει το έδαφος για μια ελεγχόμενη χρεοκοπία. ..

Ο αρχικός σχεδιασμός του κυβερνητικού επιτελείου τινάζεται στον αέρα…

Το μόνο που σώζει ακόμα τα πράγματα είναι η αξιοσημείωτη ανοχή της κοινωνίας. Αλλά κι αυτή έχει τα όριά της….

Η κυβερνητική ανεπάρκεια θεωρείται πια βασική αιτία του εγκλωβισμού της χώρας. …

Ελευθεροτυπία: Θέλοντας και μη ο Γ. Παπανδρέου συγκρότησε ομάδα εκτέλεσης του μνημονίου. Η δημιουργία της ad hoc κυβερνητικής επιτροπής επιβλήθηκε από τα πράγματα και από την τρόικα. Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι τις επόμενες 100 μέρες θα κριθεί η πορεία της χώρας. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτικό Συμβούλιο, «εσωκομματική ανακωχή» (μορατόριουμ) ενός χρόνου.

Πρώτο θέμα: Μετράνε 100 ημέρες: Οι νέες εντολές που δόθηκαν για το επόμενο τρίμηνο είναι οι πιο σκληρές, καθώς τώρα μπαίνουν στην καρδιά του προβλήματος και ο χρόνος για την υλοποίηση είναι απελπιστικά περιορισμένος, με τη δαμόκλειο σπάθη της διακοπής της χρηματοδότησης να επικρέμαται πάνω από την κυβέρνηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στο διάστημα αυτό πρέπει να ετοιμαστούν νομοσχέδια (φορολογικό, εργασιακό, απελευθέρωση επαγγελμάτων, αποκρατικοποιήσεις, απελευθέρωση ενέργειας, αναλογιστικές μελέτες για επικουρικά ταμεία κ.λπ.) και να συνεργαστούν υπουργοί ετερόκλητων προσωπικών απόψεων με σαφή έλλειψη συντονιστή. Όλα κρέμονται κυριολεκτικά από μια κλωστή για να μην περάσουμε στα σκληρά σενάρια της στάσης πληρωμών και της χρεοκοπία

Ο Eλεύθερος Tύπος συνδέει την τέταρτη δόση με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και την απελευθέρωση της ενέργειας, δύο πράγματα που ως γνωστόν αποκλείεται να τα φέρει εις πέρας η σημερινή κυβέρνηση.

Η Real News γράφει ότι όλα κρίνονται σε 100 ήμερες, από την πορεία της κυβέρνησης προς την τέταρτη δόση, από την οποία θα εξαρτηθεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Το ΒΗΜΑ μειώνει τις 100 ημέρες σε περίπου 80 ημέρες ως τις αρχές Φεβρουαρίου 2011 που επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα, προκειμένου να δρομολογήσει μια σειρά φιλόδοξες διαρθρωτικές αλλαγές

Αλλά το πιο ωραίο το γράφει ο αναλυτής Γιώργος Μαύρος: 100 ημέρες για τα πάντα

Συμπερασματικά: Όπως γράφει η “Κ”, την άνοιξη υπολόγιζαν ότι, πριν λήξει η τετραετία, το Μνημόνιο θα ήταν παρελθόν και η ελληνική οικονομία θα είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Κατά συνέπεια, η κυβερνητική πολιτική θα είχε δικαιωθεί και ο Γιώργος Παπανδρέου θα έδινε την εκλογική μάχη του 2013 με τον αέρα του σωτήρα.

Τώρα όμως ο Γιώργος ψάχνει συνενόχους για να μην φορτωθεί μόνη της η οικογένεια Παπανδρέου την καταστροφή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria